Bærekraft og kunnskap
Skriv en kommentar

Miljøvennlig fotball-VM

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Jeg har aldri vært veldig interessert i fotball. I mange år kunne jeg en rekke Liverpool-spillere, fordi slekta mi er Liverpool-folk, men bortsett fra det har kompetansen vært på bånn.

Men i år har jeg fulgt med på fotball-VM! Litt fordi vi har liga på jobb, og litt fordi typen også var interessert i å se på. Og dessuten er mesterskap alltid gøy. Enten det er OL, VM eller EM.

Å se kamper hele, eller store deler av dagen, tar jo på. Og man trenger både mat og drikke for å holde seg i gang. Dette er jo fint å gjøre så miljøvennlig som mulig, så her er noen tips fra selveste meg.

  1. Øl er en stor del av VM. Se om du finner noe som er produsert lokalt, og dermed er kortreist. Om råvarene er norske i tillegg er det en stor bonus.
  2. Er du ute på pub, eller på Kontraskjæret, for å se kamp: be om å få øl i ekte glass, eller i boks – så du slipper plastglass. Om du må ta plastglass: pass på å kast det i riktig avfallsdunk.
  3. Kjør på med vegetartaco eller vegansk snacks. Må ikke være gulrot for å være vegansk. Gå for fries, eller søtpotetfries. Guacamole og hjemmelaget salsa – så slipper du en del emballasje også.
  4. Ta bussen til kamp.
  5. Se VM på tv, ikke fly til Russland.

Sport er virkelig ikke min greie, og jeg kommer aldri til å forstå meg på voksne menn som vrir seg i smerte på gresset etter at noen har klappa dem på skuldra – men så er det jo litt gøy også da. Jeg liker jo å rope til TV-en, og her får jeg rope masse. Helt supert.

Godt VM, folkens!

Hvem håper du vinner? Og hvem tror du vinner?

Summary: It’s the World cup! No, not quidditch, that other sport. Soccer or whatever.

I’m not a big sports person, but I do enjoy championships. Like the olympics, the world cup og european championships. If I can do them a bit more environmentally friendly as well, that would be really nice.

Here are some quick, easy tips on how to have an environmentally friendly championship:
Beer is a must. Choose one that’s made locally. If you’re at the pub, or somewhere else, watching the game: choose to drink your beer from a real glass, or metal box – instead of the plastic glass. If you have to use plastic, then at least dispose of it in the right way.

Choose vegetarian/vegan snacks. No, not carrots. More like fries, or sweet potato fries. Opt for vegetarion tacos or something for a soccer apropriate meal. Make the guacamole and salsa youself, and you’ll most likely end up with a lot less food packaging.

Use public transport to get to wherever you’re watching the game, and see it on television, don’t fly to Russia.

I hope you all have a wonderful championship, wheter you know any of the players or not.

Who do you hope will win, though?

 

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Legg igjen en kommentar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.