Stil & skjønnhet
Skriv en kommentar

Hvor mange plagg har du i klesskapet ditt?

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

I det siste har det sirkulert en del artikler om minimalistisk garderobe, antall plagg man bør/skal/må ha i klesskapet og alt slikt. Og jeg syns det blir så dumt å skulle koke ned bærekraftige klær, og bærekraftig stil, til et visst antall plagg.

Selv har jeg en del klær. Og jeg skal være ærlig å si at jeg elsker klær! Jeg elsker å raffinere stilen min, finne plaggene som er meg, og blir oppriktig glad når jeg får kjøpe noe jeg har ønska meg lenge.

Jeg har ikke sinnsyke mengder klær, og jeg har heller ikke plass til store mengder klær, men jeg har en del. Og jeg mener at om du har klær du liker, og bruker, og vil ta vare på, så er det ikke så farlig om du har to par jeans eller ti.

Personlig elsker jeg jeans, og bruker dem nesten hver eneste dag. Av den grunn er det logisk for meg å ha mer enn ett eller to par. Jeg har jeans til alle anledninger. Myke, stramme, skinny, avslappede. Høye liv, normale liv, og ja; ett par med lavt liv. Jeg sirkulerer på dem, og bruker dem jeg liker for øyeblikket. De jeg er lei av legger jeg i en plastkasse i boden, og finner dem fram når jeg føler for noe annet.

Og slik gjør jeg egentlig med alle klærne mine. Jeg sirkulerer på dem. Ut i fra hva jeg liker for øyeblikket, eller hvilken sesong det er. Og jeg supplerer når jeg må, eller når jeg kommer over et skikkelig kupp. Burberry-frakken min er et slikt eksempel; jeg lette etter en på bruktmarkedet i mange år, og når den perfekte dukka opp så slo jeg til.

I stedet for å ha så voldsomt fokus på antall plagg, kapselgarderobe eller ikke, så har jeg tromma sammen noen egne tips til hvordan du holder garderoben din så bærekraftig som mulig:

  • Ta en gjennomgangang av klærne du har. Hva bruker du, og hva bruker du ikke? Hva kan du reparere? Kan du selge noe? Før du kan bruke det du har, må du vite hva du har.
  • Usikker på noen plagg? Legg dem i en boks på et trygt sted, og gå gjennom boksen om noen måneder. Det er dumt å donere et plagg, for så å komme på at du gjerne skulle hatt det tilbake, og ende med å kjøpe noe du har hatt en gang. Been there, done that.
  • Legg klær som må repareres samlet på ett sted, og sett av en kveld til reperasjoner. @ingridbergtunsyr på Instagram har mange fine videoer til hvordan du fikser ulike plagg.
  • Før en ny årstid starter; gå gjennom klesskapet og se om du har det du trenger. Om du bare har én tykk genser, er det kanskje en idé å kjøpe noen nye før kaldeste vinteren kommer. Vet du hva du mangler litt før du MÅ ha visse plagg har du tid til å følge med på Tise eller lignende for å få tak i klærne brukt.
  • Let etter plagget du ønsker deg på Tise, eller andre bruktsteder på nett eller i virkeligheten. Jeg finner det aller meste på Tise, med litt tålmodighet.
  • Arranger byttefester med venner. En helt super måte å skaffe seg noe nytt på.
  • Lån klær av venner til ulike anledninger. Jeg er notorisk dårlig til å levere tilbake kjoler, men jeg prøver å bli flinkere. Takk til alle som har lånt meg sorte kjoler gjennom åra. Dere er flotte folk.
  • Ikke kjøp klær du ikke er villig til å reparere. Om du merker i butikken at kvaliteten er dårlig, så kommer du ikke til å bry deg om plagget om noe skjer med det. Legg det tilbake, og finn noe i bedre kvalitet.

Alt i alt er det aller, aller viktigste vi gjør å begrense forbruket vårt, bruke det vi har – og ta vare på det vi har. Klær kan ha et langt livsløp, og når en genser er for sliten til å bruke på jobb kan du fortsatt bruke den hjemme, eller på hytta, eller på tur. Gi klær så langt liv du bare kan, og ikke heng deg opp i antall plagg du har. Så lenge du bruker dem er det helt ok i min bok.

Les mer om etisk shopping her

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Legg igjen en kommentar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.