bærekraft
Kommentarer 1

Forest app: plant trær mens du holder deg unna mobilen

Jeg elsker internett. Virkelig ELSKER. Jeg føler halve livet mitt foregår via sosiale medier, og noen av de beste menneskene i livet mitt har jeg møtt på nettet. Samtidig ønsker jeg å bruke mindre tid på den meningsløse scrollinga. Og som den millenial-kidden jeg er bruker jeg selvsagt mobilen for å holde meg unna mobilen, eller rettere sagt: jeg bruker Forest app.

Arbeidsdagen min foregår foran to skjermer. Og jeg digger det. Jeg føler meg som den digitale hjelperen til enhver superhelt, og lar fingrene fyke over tastaturet stort sett hele dagen. Men når jeg kommer hjem vil jeg helst bruke tida mi på noe annet enn internett, apper og scrolling. Jeg vil la øynene og hjernen få fred, og det er der Forest app kommer inn i bildet.

Forest er laget for at du skal bruke mindre tid på mobilen. Du åpner den, sier hvor lenge du skal holde deg unna mobilen og trykker start. På de minuttene du har valgt gror et lite virtuelt tre fram. Alle disse trærne samler du i din egen skog.

Men det aller beste er at jo lenger du holder deg unna mobilen, desto flere poeng sanker du, og disse poengene kan du bruke til å plante et ekte tre!

Forest app samarbeider med Trees for the future, og for 2500 poeng kan du kjøpe et tre de planter på dine vegne. Jeg har 785 poeng nå, og gleder meg til jeg har spart nok til et vaskeekte, fysisk tre.

Det er jo så mye fint her i verden, utenfor den skjermen, og jeg prøver å bli flinkere til å legge vekk mobilen. Noen ganger vil jeg bare se ut av vinduet på trikken, og ikke ned i skjermen. Lese bok, spille noe, lage mat, uten å la meg forstyrre av notifications. Når jeg har på Forest app blir jeg påmint at jeg ikke må svare på alle meldinger med en gang, at den snappen kan vente, og at ingen dør dersom jeg ikke sjekker mail på kveldstid. Det går bra.

Bli med og plant trær du også, og bli mer skjermfri i samme slengen. La oss lese noen bøker i stedet. Om du trenger noen boktips har jeg oppretta en kategori for bøker. Du finner den her.

Les mer om Forest app her.
→ Følg meg på Instagram: @stinefriis

1 kommentar

  1. Åh ja, den er fin…. Jeg hadde den på en tidligere mobil, men den falt ut av systemet mitt. Tror faktisk jeg skal ha den igjen. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.