Hverdag
Kommentarer 1

My A’s to your Q’s part 3

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Siste runde med spørsmålssvar for denne gang. Kos dere!

Har du noen miljøvennlige og økonomiske «must have» tips for studenten?

Do you have any environmentally friendly, economic, must have advise for students?

De fleste kafeer gir rabatt når du har med kopp, også på skoler. Så ha med deg kaffekopp. Kjør food prep for hele uka av gangen, og pass på at du spiser opp maten i kjøleskapet – og ikke kaster mat. Bestill billetter hjem til mor og far så tidlig du kan, og kjør tog hvis mulig.

Cafés often give a discount when you bring your own cup, also schools. So bring your own coffee cup. Get really good at food prep, and make sure you eat everything in the fridge – and don’t throw away food. Order tickets home to visit mum and dad as far in advance as you can, and take the train when you can.

Kunne du tenke deg å få barn en gang, isåfall når og har du noen favorittnavn?

Do you want kids? And if so: do you have any favourite names?

Jeg er keen på barn. En gang. Ikke nå. Jeg er alt for ung. Har ett jentenavn, men er usikker på om det blir for nørd. Vi får se hva det mennesket jeg eventuelt får barn sammen med mener etter hvert.

I’m keen on having children. At some point. Not now. I’m way too young. I like one girls name, but I’m not sure if it’s too nerdy. I’ll wait and ask the opinion of the man I’ll have the kids with.

Lurte på om du har tips til plastfrie isbitformer. Vil gjerne bytte ut isbit-posene med gjenbrukbare former, men finner for det meste former i plast, og de jeg finner i stål er gjerne utrolig dyre. Noen tips?

Do you have any tips for plstic free ice cube trays? The steel ones are so expencive.

Jeg vet kun av stålformer, og ja: de er ganske dyre. Men heldigvis skal man bare kjøpe dem én gang. Så kanskje det er verdt det? Hvis ikke ville jeg tenkt utenfor boksen og kanskje laget isbiter i eggeglass, kaffekopper eller hva som helst.

I haven’t seen anything other than the pricey steel ones. But luckily you’re only buying them once, so it might be worth it. As an option I’d think outside the box and make ice cubes in like egg glasses, espresso cups or something like that.

Så du hadde kjøpt en ny fountain pen, kan du skrive litt om fordeler og ulemper for de to du har? Og hvorfor du kjøpte en ekstra?

I saw you bought another fountain pen. Could you tell the pros and cons of the two you have, and say a bit about why you got a second one?

Jeg ville ha to, slik at jeg kan ha en hjemme og en i sekken/på jobb. Min første lekker en del, og må fylles jevnlig – så den er upraktisk å ha med seg på farta, for da må jeg også ha med blekkhuset. Den nye (fra Lamy) lekker ikke, og er myyye enklere å fylle. Blir som å ha med seg en «vanlig» penn.

I wanted two, so I could keep one at home, and one in my backpack/at work. My first is a bit leaky, and must be filled quite often. Not that practical to carry with me as I would need to carry ink as well. The new one (Lamy) doesn’t leak, and it much easier to fill, which makes it better to carry around.

Hva er ditt beste zero waste tips?

What is you best zero waste tip?

Å ha sekk på ryggen! Du får SÅ mye i den. Fra kaffekoppen din, til vannflaske, ei tskjorte du kjøper på vei hjem og alt du plukka opp på Rema.

Carry a backpack! You can fit so much in it. From you reusable cup, to a water botthe, that t shirt you bought on your way home, or your groceries.

Hva bruker du til restavfallsposer?

What do you use as trash bags?

Vanlige plastposer. Det sniker seg inn her og der, selv om man prøver å unngå dem. Men forsøker å kildesortere/redusere så mye at jeg ikke får så mye restavfall.

Regular plastic bags. I always end up with some, wheter I like it or not. I try to recycle/reduce so much that I don’t end up with too much trash though.

Har du funnet noe som funker på leo-psoriasisen? Min har blitt hissig as F i vår, og den roer seg ikke.

Have you found something that works for you psoriasis? Mine is angry as F this spring, and won’t calm down.

Jeg har ikke psoriasis, men elveblest – som kommer av at kroppen min tror den er allergisk mot ett eller annet, men egentlig ikke er det (rart, jeg vet). Siden det er en allergisk reaksjon hjelper antihistaminer mot kløen, også prøver jeg å ikke klø for mye, og smører huden med fuktighetskrem fra tid til annen.

I don’t have psoriasis, but hives. My body believes I’m having an allergic reaction, when I’m not – which is weird. For mye anti histamines work against the itching. Other than that I sometimes use a mild body lotion which seems to help a bit.

I find it a bit confusing to figure out the real impacts of Insta posts about planet-conscious lifestyles. Having a small account myself, sometimes I contemplate about who are the people that follow me and like my posts. Are they other insta-bloggers who are already very eco-conscious in different ways and just want a like or follow back? Or am I really creating value by posting? How would you answer this question for yourself?

This is a really interesting question. I know I have had an impact on people who don’t consider themselves environmentalists, but a lot of my followers are already quite eco conscious. I think it’s good that we learn from each other, and have like minded peopl to talk to – and if we collectively can inspire other people, or politicians, to make a change: that would be amazing.

A lot is happening in Norway, and Oslo. And I think it’s because like minded people get together and push. Yes, we might be talking a lot to each other, but as long as we try to make our voices heard outside our regular eco group, I think we’re doing a good job.

Med tanke på at du prøver å være så miljøvennlig som mulig hva tenker du om å fortsatt sise animalske produkter selv? (Vet ikke om du prøver å spise mindre av det eller har blitt veganer)

How to you feel about eating animal products, while trying to be environmentally friendly?

Jeg forsøker å kutte ned så mye jeg kan på kjøtt, og animalske produkter. For meg er det en prosess. Per i dag har jeg ikke noe mål om å være veganer/vegetarianer. Men om jeg kommer til et punkt hvor jeg kun spiser kjøtt hvis jeg blir invitert til noen på middag, i jula, eller som en skikkelig bra middag en gang i måneden – så er jeg veldig fornøyd med det.

Av og til har jeg dårlig samvittighet, fordi jeg vet hvordan store deler av kjøttindustrien fungerer. Jeg er ikke noe glad i det industrialiserte jordbruket, samtidig som jeg ofte lukker ørene og kjøper kyllingkjøttdeig fordi jeg ikke orker å tenke.

I try to reduce my meat consumption as much as possible, and try to find alternatives to animal based products. For me it’s a process. I don’t eat a lot of meat, but I do sometimes feel bad about eating animal products – when I know how the meat industry works. It’s a habit, and I find it hard to change it completely. So I’m doing baby steps.

Helt ærlig, hvordan går det med deg nå? Hvordan har du det?

Honestly: how are you right now?

Jeg har det veldig fint.

Det er så rart å se hvor mye livet kan endre seg. Hvordan denne berg- og dalbanen er. Det eneste vi kan gjøre er å sette oss i vogna, og håpe vi kommer helskinnet ut av livet. Jeg har vært i en dyp dal, og klatra opp på et fjell nå. Klart det er rart, og vanskelig, at mennesker som var en så stor del av livet ditt ikke lenger er det. Men som Alex Karev så fint sier det: «We loose people, and we find new people. That’s how it works.» Og det er jo egentlig så enkelt: man går videre, og man tillater seg selv å gjøre det, og man tillater seg selv å være lykkelig.

Jeg har fortsatt mange bekymringer, men faen så mye jeg har lært om meg selv. Og faen så fantastiske mennesker jeg har i livet mitt.

I’m in a really good place right now. It’s weird to see how much life can change. And how this roller coaster works. All we can do is to get into the cart, and hope to make it safely to the end. From deep valleys, to mountain tops.

I think Alex Karev describes it quite good: «We loose people, and we find new people. That’s how it works.» And sometimes it’s that simple. You just have to allow yourself to move on and be happy.

Living in the moment is still something I work on, and I do worry a lot. But damn, I’ve got some amazing people in my life.

1 kommentar

  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
    Mia sier

    Tenkte bare å slenge med en kommentar til personen som spurte om isbitformer! Vi har alltid hatt mange søte isbitformer i silikon, (de er kjempegamle, men troor de er fra ikea) som er helt supre! Ellers finner du mange søte sjokolade/konfekt former i silikon, som går an å fylle med vann og putte i frysern.
    Silikonformer er ofte mye billigere enn de i stål, bare pass på at det faktisk er silikon!

    Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Svar
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Legg igjen en kommentar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.