Hverdag
Kommentarer 6

En voksendag

Det var broren min som fant på begrepet. En dag i uka, eller måneden, hvor man tar seg av alle sånne kjedelige voksenting. Jeg har vært så misunnelig på hans tilnærming til voksentilværelsen. Min kan av og til gjøre meg til verdens dølleste menneske. Hvor det å tørke støv, eller betale regninger blir så store oppgaver at de står foran meg og blokkerer for tingene jeg har lyst til. Som å møte venner, skrive eller bare lese en bok mens jeg har føttene i fanget til kjæresten. Jeg greier ikke å slappe av når for mye er ugjort.

Noen voksenting er veldig gøye. Sånn som ha egne penger til å kjøpe øl, eller ikke ha foreldre som maser på at du må stå opp på lørdager. Men de kjedelige tingene er åh så kjedelige. Vaske klær. Ueh. Betale regninger. Aaarhhh. Ta ut av oppvaskmaskina. Buaaaah.

Så denne uka tok jeg et dypt pust – og fikk unna alt på en dag. Jeg vaska tre maskiner med klær. To med kopper. Hang opp alle klærne. Bar på plass det som var tørt. Ryddet ut noe klær som søstra mi kan få. Vasket kjøkkenbenken. Snakka med Ikea kundeservie. Fikk bestilt den sofaen. Henta en kurv jeg kjøpte på Tise. Betalte noen regninger jeg har «glemt». Sendte en faktura. Fikk formatert mac-en på jobb. Alt på en gang. Og herlighet så deilig. I tillegg rakk jeg å lese ferdig to bøker som har ligget en stund, ta ansiktsmaske, farge øyenbrynene og barbere leggene.

Jeg er ganske imponert over meg selv egentlig.

Om ei uke sitter jeg i min nye, flaskegrønne sofa. Som jeg har valgt, bestilt og betalt helt selv. Snakk om å være voksen. Voksendag ass. Det er litt slitsomt, men jaggu får man ting gjort.

Har planer om å spille så jævlig mye Nintendo fra den sofaen utover høsten.

6 Kommentarer

  1. Jeg er også flink til å prokrastinere helt vanlige oppgaver som hører til voksentilværelsen. Jeg må rett og slett bare ikke gjøre en så stor greie ut av det – en kombinaasjon av å ta unna ting på sparket (noen ting er jo egentlig ganske kjapt gjort) og ta resten som ikke haster i løpet av en såkalt «voksendag».

    • Ja, det meste er raskt gjort. Så føler meg så teit når jeg utsetter. Men sånn blir det altså, innimellom.

      • Men der jeg egentlig tenkte da jeg leste innlegget ditt første gang, var: Grown-ups, we (can) get the job done! ??

  2. Sissel hole aakervik sier

    Gammel dame blir mest imponert av at du rakk å lese ferdig to bøker, og farge øyenbryn.. Artig å følge deg?Ellers er nok resten slik vi dessverre blir vant til etterhvert, sånn er livet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.