Hverdag
Kommentarer 2

My A’s to your Q’s part 2

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Velkommen av andre runde med svar på spørsmåla dere har sendt meg.

Hvis du skulle gjort noe helt annet enn å jobbe i forlag, hva skulle det vært?

If you were to do something beside working in publishing, what would you do?

Om jeg skulle jobbet med noe annet enn forlag, skriving, kommunikasjon og alt det der skulle jeg vært ambulansearbeider eller jordmor. Jeg tror helt ærlig jeg hadde vært dritgod til de to tingene.

If I were to have a job that was not about writing, advertising or social media – I would like to be a paramedic or midwife. I think I’d be really good at it.

Noe av det kuleste du vet? (hva som helst)

What are some of the coolest things you know? (Anything at all)

Folk som leser bøker. Marvel-filmer. Folk som satser. Corgier. Game of Thrones. Når jeg få dra fram dr. Martens boots etter en lang sommer og høst i tøysko.

People who read. Marvel movies. People who follow their dreams. Corgies. Game of thrones. Pulling out my Dr. Martens when fall arrives.

Hva er det beste med å bo i Oslo?

What’s the best about living in Oslo?

Hvor tilgjengelig alt er. Fra mat til klær og kulturtilbud. Jeg elsker alle menneskene jeg har fått her, og at jeg har greid å bygge et helt eget liv her nede i Oslo. Tenk at jeg kan sykle til Litteraturhuset, ta heisen til øverste etasje, og finne et skrivebord hvor jeg kan jobbe på boka mi. Det er bare så.. ja. Annerledes enn det jeg kommer fra. Og selv om hjemlengselen kan være enorm til tider, så elsker jeg å bo i byen.

That everything is so available. From food to clothes and culture. I love the people I have here, and that I’ve been able to build a life in Oslo. I get to hop on a bicycle, and go to the top floor of Litteraturhuset to write on my book. It’s just so.. yeah. It’s so different from where I’m from, and although I miss home oh so much sometimes, I do love the city as well.

Hva er dine tanker om minimalisme og rydding? Har du f. eks lest bøkene til Marie Kondo?

What are your thoughts on minimalism and cleaning? Have you read Marie Kondos books?

Jeg har lest den første til Kondo i alle fall. Selv liker jeg å ha det ryddig omkring meg. Da kan jeg konsentrere meg uten å tenke på at det er masse oppvask på benken, eller flyter utover med papirer og sånt.

Jeg definitivt ingen minimalist i den forstand at man skal eie få ting, men jeg tror på det å ikke ha mer enn man trenger, eller har bruk for. Leiligheta mi flyter over av bøker, men jeg kunne ikke tenkt meg noe annet.

I’ve read the first one, and I love having a clean and tidy apartment. Then I can focus on what I’m supposed to do, instead of thinking about doing the dishes.

I’m no minimalist in the sence that we should own just a few things, but I do believe in not owning more than you need. My apartment is flooding over with books, but I couldn’t imagine anything else.

Driver du med «bullet journaling», og kunne du evt tenke å blogge om det?

Do you practice bullet journaling, and if you do: could you blog about it?

Nei. Jeg prøvde det, og fant fort ut at det ikke er noe for meg. Jeg har alt av avtaler i Google Calender (jobb og privat), og bruker en Moleskine-planner til å holde styr på ideer til bloggen.

No, I don’t. I tried it, but it wasnt for me. I keep all my work and free time activities in Google Calender, and keep a Moleskine planner for writing down ideas for the blog.

Leser du papiraviser?

Do you read physical papers?

Av og til på jobb.

Sometimes at work.

Hvilken sjokolade liker du best? Og hvilken type kaffe?

What kind of chocolate do you like the best? And what kind of coffee?

Mørk sjokolade, og svart kaffe. Jeg er ganske enkel å please.

Dark chocolate. Black coffee. I’m easy to please.

Trives du best med å skrive for hånd i notatbok, eller på pc?

Do you prefer writing by hand in notebooks, or on a computer?

Kommer an på notatene. Jeg tenker best med penn og papir, men skriver best langt på pc.

That depends. I think better with pen and paper, but for longer pieces I prefer a computer.

Hva gjør deg sint, og glad, i hverdagen?

What makes you mad, and happy, in everyday life?

Sint: Folk som avbryter meg når jeg snakker, eller hvis jeg merker at folk ikke tar det jeg sier seriøst.

Glad: Å få melding fra noen som spør hvordan det gikk med den presentasjonen jeg skulle ha, eller generelt når folk følger opp noe vi pratet om sist vi snakka sammen. Jeg prøver å være så flink jeg bare kan til det, og det skaper så fine relasjoner. Folk som gjør små ting for meg gjør meg også glad. Som å kjøpe en pakke fishermands friends om de har bomma mange av meg, som tørker av kjøkkenbenken min eller har tatt med popcorn. Jeg blir glad av små tegn på omtanke, egentlig.

Mad: People who interupt me when I talk, or if I notice someone not taking me seriously.

Happy: Recieving a text from someone who’s asking about my day, or just follows up on something we were talking about. I try to be as involved as I can in my friends’ lives, and it builds really good relationships. People who do little things for me also makes me happy. Like buying a pack of mints if they’ve asked me for many, wipes of my kitchen counters or brings popcorn. Small acts of kindness and love, really.

Hvordan er det å gå til psykolog? Var du redd for ikke å bli trodd, eller kritisert for egne tankemønstre og framgang, eller er de alltid forståelsesfulle? Er det vanskelig å finne en psykolog man har god nok kjemi med? (Forstår at disse spørsmålene kan være for privat).

How was it to go to a shrink? Were you afraid of not beeing taken seriously? Is it difficult to find someone you connect with?

Det er fantastisk! Jeg elsker hvordan jeg er så mye mer i kontakt med meg selv, og mine egne behov, enn jeg var tidligere. Som regel går man jo til psykolog fordi man har det tungt, og jeg skal ikke lyve: det er vanskelig også. Men det å ha en person å snakke med, som ikke vet noe om deg, er så deilig.

Jeg fikk hjelp til å la tankene ligge, såkalt metakognitiv terapi, og det tror jeg er helt perfekt for en grubler som meg selv. Jeg grubler altså så mye, om hvor jeg er om 40 år, om jeg kommer til å skille meg en gang, om jeg vil flytte tilbake til Namsos. Så jeg trengte hjelp til å leve her og nå, og sette pris på alt som er her og nå. Jeg lærer enda, men har blitt minst to hundre prosent flinkere.

Jeg fikk anbefalt en psykolog av ei venninne, og gikk for henne. Jeg gikk på Volvat, siden jobben dekket privat behandling. Da fikk jeg komme rett inn, noe som var helt perfekt. Men man må bare følge magefølelsen. Jeg vet at jeg trenger noen som lytter, men samtidig gir meg litt tough love. Så gi psykologen din en sjanse eller tre, og bytt om det føles helt feil.

Det viktigste er nok at man tør å åpne seg, og stoler på at personen ikke vil dømme deg når du deler dine innerste tanker, følelser og bekymringer. Tenk slik: ville du dømt en person om det var du som var psykologen?

I loved that experience, and I learned so much about myself, and what my needs are. My main goal was to be able to not worry so much, and just start living again. I still have a few things to work on, but I’m definetly getting there.

I got a reccomendation from a friend, who went through something similar as me, and who was so happy with this shrink. I loved her too. She was excactly what I needed: caring, listening, with a touch of tough love.

The important thing is that you manage to open up, and talk about whatever might feel to weird or dark, and trust the other person. Give them a session or three, but if you don’t feel any chemistry: find someone new. The shrink is there to help you, and if the roles were reversed, would you have judged your patient?

My experience is that the shrink has a plan, and if you drop out too early; they might not be able to help you. But then again: only you will know what works for you.

Hvis du skulle hatt et kjæledyr, hvilket dyr ville det vært?

If you were to have pet, what animal would it be?

En hund! Corgi! Yay!

A dog! Corgi! Yay!

Hva er din favoritthobby, sett bort ifra blogging?

What’s your favourite hobby, apart from blogging?

Jeg har jo gjort alle hobbyene mine til jobb, så jeg er i gang med å få tilbake min tidligere hobby: tverrfløyte! Har fått fløyta ned til Oslo, så nå må jeg bare finne noter. Gleder meg til å koble av med noe helt annet enn det jeg driver med hele dagen ellers.

I’ve managed to make all my hobbies into work, so I’m in the process of bringing back a non work related hobby; flute! I now have it in Oslo, and just need to find some sheet music. Can’t wait to do something that’s not what I do all day everyday.

Hva liker du best å lese om på andres blogger?

What do you enjoy reading about on other peoples’ blogs?

Hverdagsliv, egentlig. Så lenge det er godt skrevet er jeg ikke så kresen.

Really; everyday life. As long as it’s well written I’m not too picky.

Hvem er dine favorittbloggere i Norge?

Who are your favourite norwegian bloggers?

Supermarie, Hjartesmil og Maja Hattvang syns jeg har levert strålende innhold i mange, mange år, og er kanskje mine topp tre. De har en tydelig tone i alt de gjør – og leverer på jevn basis.

I tillegg leser jeg Lisa (Skrivelisa), Carina Behrens (Enkelst), Luisa (La-Mar), Caroline (Carolines Verden), Kristine Graneng , Synne (Et dryss kanel), Julie (Julies Matblogg), Siri (Sirivil), Tine Katrine og en hel haug toppbloggere: Caroline Berg Eriksen, Pilotfrue, Mamma til Michelle, Annijor og Krissy.

Ganske mange, med andre ord. Mange fordi jeg syns det er spennende, de skriver godt og har noe å komme med, og noen av ren nysgjerrighet.

I read: Supermarie, Hjartesmil, Maja Hattvang, Skrivelisa, Enkelst, La-Mar, Carolines Verden, Kristine Grangeng, Et dryss kanel, Julies Matblogg, Sirivil, Tine Katrine, Caroline Berg Eriksen, Pilotfrue, Mamma til Michelle, Annijor, Krissy.

Hva er de 3 beste bøkene du har lest?

What are the three best books you’ve read?

Bli hvis du kan-trilogien til Helga Flatland.
Morgen i Jenin av Susan Abulhawa.
Vær snill med dyrene av Monica Isakstuen.

Om du ser bort fra Harry Potter-bøkene og Ringenes Herre, da.

Med forbehold om endringer. Man skal lese mye her i livet.
(Skjønner ikke mennesker som ikke leser. De aner ikke hva de går glipp av.)

Apart from Harry Potter and Lord of the rings:

Stay if you can, leave if you must by Helga Flatland, Mornings in Jenin by Susan Abulhawa, Be kind to the animals by Monica Isakstuen.

This might change. We’re gonna read a lot in life.
(I don’t understand people who don’t read at all. They have no idea what they’re missing out on.)

Følger du andre miljø/klima/zerowaste blogger? I så fall hvilke?

Do you follow any other environmentally friendly/zero waste bloggers? Which ones?

Ja! Trash is for tossers, A concidered life, Radical Broccoli og The Anna Edit (minimalisme). Pluss masse folk på Instagram seff.

Yes! Trash is for tossers, A concidered life, Radical Broccoli and The Anna Edit (minimalism). Plus a lot of people on Instagram.

Kunne du tenke deg å returnere til YouTube i nærmeste framtid (savner deg der!)?

Would you ever return to YouTube? (I miss you)

I nærmeste framtid: nei. Men kanskje Instagram TV? YouTube tar så ekstremt mye tid, og jeg føler jeg gikk litt tom for ting å snakke om.

At this point: no. But I might do Instagram TV? YouTube just takes so much time, and I felt like I ran out of stuff to talk about.

Kan vi få en apartment-tour?

Can we get an apartment tour?

Ja! Jeg kjørte en på Instagram live for en tid tilbake. Megakleint, men gøy. Kommer til å gjøre det på Instagram, og legge det som highlight eller noe.

Sure! I did one on Instagram live, which was so awkward, but fun. I’ll do it on Instagram, and put it as a highlight or something.

Har du reist mye rundt, Norge og utland?

Have you travelled a lot?

Ikke kjempemye. Jeg begynte å studere rett etter videregående, i stedet for å reise – slik mange velger å gjøre. Har jo derfor ikke hatt så mye penger de siste åra heller.

Helt ærlig har jeg aldri hatt en ekstrem trang til å reise. Jeg syns det er hyggelig – om jeg drar med de riktige folka, men jeg kommer nok ikke til å tagge bildene mine med #wanderlust med det samme.

Kunne tenkt meg å se mer av Norge, da! Er stort sett bare kjent i Trøndelag og litt rundt Oslo.

Not really. I started my studies right after high school, so I’ve been pretty much broke for ten years. I’ve never felt the great need to travel a lot. But I do enjoy getting away from my routines, and would love to see more of Norway.

Hvor studerte du, kan du anbefale/fortelle noe mer om det?

Where did you study? Would you recommend it?

Jeg tok en toårig fagskoleutdannelse på det som da het Norges Kreative Fagskole. Reklame og merkekommunikasjon het det.

I tillegg har jeg en bachelor i tekst fra Westerdals.

Nå er disse skolene slått sammen. Jeg elska Westerdals, selv om det var en del rot med ledelse, fagplaner og sånt. Men jeg kosa meg ihjel, og kunne aldri tenkt meg å leve et liv uten den skolen. Folka jeg møtte kommer til å være vennene mine for livet. Også er det veldig digg å ha vært i stand til å komme inn på en sånn «prestisjeskole». Hehe. Vet ikke hvordan det er etter alle fujonene, men jeg trivdes mens jeg gikk der.

I went to Westerdals, and studied copywriting. I loved the people there, and wouldn’t undo anything. Would recommend.

Vil du fortsette å publisere dikt på instagram?

Will you keep publishing poetry to Instagram?

Helt sikkert. Bare skriver lite i kortformat om dagen.

Probably. I just don’t write a lot of short stuff these days.

Hva er ditt forhold til familie og hvordan er det å bo så langt unna dem i ung alder?

What’s you relationship to your family, and how is it to live far away from them?

Jeg elsker familien min! Snakker med mamma og pappa hver dag, og ser på dem som mine aller nærmeste venner og rådgivere. Begynner å gråte bare jeg tenker på at de en dag ikke skal være i verden mer.

Kunne veldig gjerne tenkt meg å bo nærmere dem, men det blir ikke med det første. Kanskje aldri. Det tyngste med å flytte så langt unna dem var vel at jeg bare hadde meg selv å lene meg på. Det var ikke bare å ringe pappa om vasken var tett, eller dra til mamma for å få middag når jeg var blakk. Heldigvis kan jeg alltid reise oppover, og jeg er så heldig å ha en jobb hvor jeg kan ha hjemmekontor. Så om savnet blir for stort kan jeg ta meg noen dager i Trøndelag. Godt for sjela!

I love my family! I talk to my mum and dad almost every day, and concider them my closest friends and advisers. I start crying just thinking about that they won’t be on earth at some point.

I would love to live closer to them, but it won’t be anytime soon. Maybe never. And it kinda breaks my heart. The hardest part about moving far away is the fact that you don’t have your family to lean on. Luckily I can always go visit them, and I can’t wait for electrical planes to be a reality, so I can see them without worrying about the climate. The train takes 10 hours, so it’s kinda to much for just a weekend.

Hva er den fineste plassen i hele verden, i følge deg?

What’s the prettiest place on earth, according to you?

Trøndelag! Enkelt og greit.

Trøndelag! My home region. It’s that simple.

Hva synes du om Rødt (partiet)?

What do you think about Rødt (Red), the political party?

Fine folk! Fin politikk.

Nice people. Nice politics.

Har du noen «word of advice» til personen du var for 5 år siden?

Do you have any words of advice to the person you were five years ago?

Ikke bekymre deg så jævlig mye. Lev her og nå. Du trenger ikke å ha en femtiårsplan. Si ja til å ta øl når noen spør. Ikke vær redd for å gi uttrykk for dine behov. Ikke vær redd for forandring. Ta godt vare på vennene dine. SLAPP AV. Du har det ikke travelt. Ikke tenk på ættermælet ditt i en alder av 21 år. Det er lov å forandre seg.

Don’t worry so damn much. Live for the now. You don’t need a fifty year plan. Say yes to grabbing a beer. Don’t worry about expressing your needs. Don’t be afraid of change. Take care of your friends. RELAX! You’re in no rush. Don’t worry about your legacy, you’re just 21. You’re allowed to change.

Vil du beskrive deg selv som lykkelig per dags dato?

Would you describe yourself as happy?

Ja. 98 prosent.

Yes. 98 percent.

2 Kommentarer

 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
  Marie sier

  Har du lest Mino-triologien til Gert Nygaarshaug? Ble nettopp ferdig med siste boka der nå, og den kan virkelig anbefales!

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Svar
  • Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

   Ooh! Nei, det har jeg ikke. Må sjekkes ut 😀

   Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Svar
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Legg igjen en kommentar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.