Hverdag
Kommentarer 4

My A’s to your Q’s part 1

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Først: Tusen takk for alle spørsmålene dere har sendt inn! Det kom så mange at jeg deler dette i to eller tre innlegg, slik at det ikke blir en vegg med tekst. Selv ikke tekstforfattere liker tekstvegger. La oss hoppe inn i det!

Firstly: I’m so gratefull for all the questions you’ve written me! There are so many, so I’ll divide the answers into two or three parts, so it doesn’t end up as a wall of copy. Not even copywriters like that. Let’s jump into it then!

Hvordan går det med boken du skriver?
How is the progress on the book you’re writing?

Hehe. Jo, det går jo på en måte bra. Jeg har bevisst prioritert ned skrivetid i vår, til fordel for bading, sol, konserter, øl, ligge i skje, VM og alt sånt. Men jeg kjenner på abstinensene, og har begynt å lese en av research-bøkene mine, og har alltid med meg penn og notatbok – slik at jeg kan skrive setninger og avsnitt mens jeg er på farta.

Jeg elsker å skrive, og merker på kroppen når det er lenge siden jeg har gjort det. Var megaflink i vinter, så må skjerpe meg gjennom sommeren og høsten.

It’s… okay. I’ve been neglecting my manuscript for so long, due to life and love. I miss writing though, so I got a new notebook, and jot down sentences on the go. For safe keeping. Also started reading one of my research books, so I’m slowly getting back into the groove.

Hvordan ønsker du at livet ditt skal se ut om 3, 7 og 15 år?

How do you want your life to look like in 3, 7 and 15 years?

Om 3 år håper jeg å ha gitt ut min første bok, og bo med en fin fyr. Kanskje ha en corgi.

Om 7 år håper jeg å ha fått mitt første barn, og gitt ut en eller to bøker til.

Om 15 år håper jeg at skrivinga er min primærinntektskilde, og at jeg kanskje har fått et barn til og en hund til.

Men mest av alt håper jeg på å være lykkelig, uansett hva som måtte skje.

3 years: Hopefully I’ve released my first book, moved in with a nice guy and might own a corgi.

7 years: I’d like to have had my first child, and written one or two more books.

15 years: Writing is now a big part of my income, and I might have another kid and corgi.

But most of all I hope I’ll be happy no matter what might happen.

Hvilke land har du vært i?

What contries have you been to?

Norge, Sverige, Danmark, England, Italia, Latvia, Egypt, Nederland, Tyrkia, Hellas, Spania.

Norway, Sweden, Denmark, England, Italy, Latvia, Egypt, The Netherlands, Turkey, Greece, Spain.

Hva irriterer du deg over?

What annoys you?

Lyden av plastflasker som triller rundt i gulvet.

Folk som ikke kaster søpla si, og heller legger den igjen på gata.

Eller folk som setter oppvasken på benken, og ikke inn i oppvaskmaskina. Altså, kom igjen.

Og du veit: at folk blir steinet på grunn av legning, at kvinner fortsatt tjener mindre enn menn, og all den urettferdigheten som finnes her i verden.

The sound of plastic bottles rolling around on the floor.

People who don’t throw away their trash, but just leaves it in the street.

And those who put the dishes on the counter, instead of inside the dishwasher. Like: come on!

And you know: people beeing stoned to death due to their sexual orientation, that women still earn less than men, and all the injustice in this world.

Har du brukt Tinder? Hva synes du om den appen, i så fall?

Have you been on Tinder? What are your thoughts on the app?

Aldri vært på Tinder! Jeg DMa typen på Instagram. Haha! 2018 ass. Må bare elske det.

Jeg vet ikke helt hva jeg mener om Tinder. Noen finner kjærlighet der, andre blir bare ghostet. Det fremmer kanskje et bruk og kast-samfunn av folk, hvor vi dømmer hverandre basert på en kort bio, og noen bilder. Det tar tid å bli kjent med noen, og man vil aldri finne den perfekte personen. Den perfekte personen blir til over tid, av at to mennesker tilpasser seg hverandre, lærer av hverandre og setter pris på hverandre. Og om noen er i stand til å finne noe slikt på Tinder: kjør på!

I’ve never been on Tinder. I DMed my boyfriend on Instagram. Gotta love 2018.

If you can find love in Tinder, good for you. I know many who have. But it seems like you have to put up with a lot of ghosting, and have to be prepared for a lot of dissapointment. If you like it: go for it. You never know where you’ll find love.

Liker du kunst?

Do you enjoy art?

Ja! Altså, det er jo så mye som kan klassifiseres som kunst. Bøker blant annet. Liker å se på alt mulig, men skulle ønske jeg kunne litt mer – slik at jeg kunne satt mer pris på det.

Yes! There is so much stuff you can call art, books among them. I enjoy all kinds of art, but wish I knew more about it – so I could appriciate it more.

Føler du at du er er der du ønsker i livet?

Do you feel like you’re where you want to be in life?

Ja.

Yes.

Tror du at du kommer til å bli vegetarianer eller veganer? Hvorfor/hvorfor ikke?

Do you think you’ll ever become vegan/vegetarian? Why/why not?

På dette tidspunktet i livet kommer jeg nok ikke til å bli verken veganer eller vegetarianer. Jeg har ikke noe lyst på noe merkelapp på kostholdet mitt, og selv om jeg hører veganere si at det ikke er noen begrensning – så er det jo en begrensning.

Jeg styrer aktivt unna kjøtt så mye jeg kan. Jeg spiser kanskje noen fiskekaker i kantina i løpet av uka, eller en burger i ny og ne. Men majoriteten av måltidene mine er kjøttfrie. Er i prosess med å finne flere veganske alternativer for meieriprodukter. Si i fra om noen har tips om bra, vegansk ost!

At this point? No. I don’t need a lable on my diet. I don’t want one. I hear vegans saying it’s not a restriction, but of course it is. You have to think completely differently about food, and it’s a big change.

With that beeing said I strive to eat as little meat I possibly can, and try to find replacements for animal based products. If anyone know a good vegan cheese – hit me up.

Hvordan går det med kjærligheten?

How’s love?

Meget bra, må jeg si. Det er så rart hvordan livet bare kan snu. Du tror du aldri vil møte noen igjen, og plutselig bare dukker det opp et menneske i livet ditt. Kjærlighet er jo det fineste i verden, og jeg gleder meg til å dykke dypere inn i den.

It’s great, if I may say. It’s so weird how you believe you’ll never meet someone knew, and then when you least expect it someone new just pops into your life. Love is the best.

Kva er gode måtar å bli meir zero waste generelt i livet?

What are some good ways to become more zero waste in life?

Start med å finne ut hva du kaster mye av, og finn alternativer for det – som er gjenbrukbare. For eksempel: handlenett i stedet for plastpose, tøyposer i stedet for fruktposer i plast. Også er det viktig å redusere forbruket generelt. Velg kvalitet i alt du kjøper av kjøkkenutstyr, klær osv. – slik at det varer lenge, og ikke må erstattes hele tida. Invester i ei god stekepanne, og dropp å kjøpe to teflonpanner i året.

Det handler om å ta et steg av gangen, og være stolt over det du får til – framfor å bli overveldet. Pust med magen, og streb etter å gjøre en forskjell – ikke perfeksjon.

Start by identifying what you throw away a lot of, and try to find alternatives that are reusable. Reduce your overall consumption. Choose quality, instead of quantity. Invest in good pieces. Buy a really good frying pan, instead of four cheap ones ebery year.

But most of all: breathe deep, and be proud of what you achieve, instead of overwhelmed. Take one step at the time, and strive for making a difference, not perfection.

Har du tips til korleis unngå plastikken i grillsesongen (sidan omtrent alt er pakka i plast)?

Do you have any tips on how to avoid plastic during barbeque season (since almost everything is packed in plastic?)

Om du har tilgang til en: gå til slakteren, fiskehandleren eller grønnsakssjappa. Om du spør pent får du nok varene i egen emballasje. Pass på å at den er ren og solid. Men altså: bakt aubergine er min favorittmat om dagen – og aubergine kan du ofte finne uten plast i matbutikken. Skal legge ut oppskrift en dag snart!

If you have one: go to the butcher shop, your local fish monger or the vegetable shop. If you ask nicely they’ll probably let you use your own containers. Make sure it’s clean and solid. Baked egg plant is my favourite food these days, so try that. Egg plants can often be bought without plastic in regular super markets as well.

Kva brukar du mest av dine «zero waste»-ting og kva brukar du minst?

Of your zero waste gear, what do you use the most, and least?

Mest: Handlenett, barberhøvel, vannflaske, kaffekopp

Minst: Matboks

Most: Tote bag, safety razor, water bottle and coffee cup.

Least: Lunchbox

Kva ting har du fått mest bruk for i kvardagen, og omvendt?

What stuff do you use the most in every day life, and least?

Handlenett, sekk og kaffekopp er mine viktigste redskaper. Om jeg glemmer handlenettet, og ikke har nok plass i sekken til matvarer – så bærer jeg ofte ting hjem. Om jeg glemmer fruktposer bare legger jeg frukt løst i handlekurven.

Jeg syns mange zero wastere skal dra på så mye greier hele tida, men jeg greier meg med veldig lite. Handlekurven min er ikke fullstendig emballasjefri, men jeg kommer nok hjem med mindre enn mange andre.

Det jeg har minst bruk for i hverdagen er matboks, rett og slett fordi vi har kantine på jobb, som jeg betaler en fast sum for i måneden.

I think a lot of zero wasters hurl along a lot of stuff. I try to keep it to a minimum. I normally wear a back pack, and often take an extra tote bag. I also have some cutlery in the side pocket of my backpack – just in case. I keep a coffee cup at work, so I don’t have to carry one all the time, and if I ever forget produce bags I just buy greens without putting them in plastic bags. I try to keep it simple.

Brukar du nokre av Halsans sine «kjøtt»-produkt?

Do you use any of Halsans «meat» products?

Fra tid til annen. Jeg liker de soyabitene som smaker som kylling, og nuggetsene er nydelige.

From time to time. I do like the soy products that tastes like chicken, and the nuggets are yummy.

Likar du planter?

Do you like plants?

Elsker dem! Har masse i leiligheta, men trenger flere.

Love them! Have plenty in my apartment, but need more.

Når kommer du til Stavanger? ?

When will you come to Stavanger?

Så fort jeg kan!!

As soon as possible!!

I’ll post the next round of answers in a week. Stay tuned.

4 Kommentarer

 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

  Takk for fine svar!

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Svar
  • Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

   <3 <3

   Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Svar
 2. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

  Så herlig! Liker veeeldig godt at du skal skrive mer fremover, fordi jeg har lyst til å skrive skjønnlitterært igjen, og da kan jeg slenge meg på deg og bli inspirert! ?

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Svar
  • Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

   Åh det skal bli så godt å skrive mer <3 Må ha minst én skrivedag denne uka, kjenner jeg. I tillegg til bloggetid. Også er det jo så digg når man har en så fin skrivevenn <3

   Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Svar
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Legg igjen en kommentar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.