Hverdag
Skriv en kommentar

Hamilton London

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 2697 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Jeg vet egentlig ikke helt hvordan jeg skal beskrive det å være på Hamilton. Hvordan setter man ord til noe som er så fantastisk? Noe du har gleda deg til så lenge?

Livet mitt har tatt fullstendig kolbøtte fra jeg bestilte billettene, og til jeg fikk se forestillingen. Jeg har vært gjennom helvetes forgård, og kommet meg mer enn velberget ut av det. Jeg har vært på i de dypeste dalene, for så å klatre opp på en sky.

Aldri har jeg lært så mye om meg selv, hva jeg vil, hva slags menneske jeg ønsker å tilbringe tida mi meg. Å få lov til å lære dette er et privilegium. Alt innrammet av Hamilton.

Hamilton er så mye mer enn en musikal. Den beskriver det å finne sin plass i verden. Å jobbe for noe du tror på. Å bygge noe. Følge drømmer, ta sjanser. Tekstene og musikken er så utrolig komplekst. Alle temaene veves inn i hverandre. Det handler om Hamiltons vei mot toppen, og hans ekstraordinære fall. Om en manns jag etter et ettermæle.

Legacy, what is a legacy?
It’s planting seeds in a garden you never get to see

Musikalen handler om å skrive seg gjennom livet. Skrive seg ut av fattigdom, inn i krigen, inn i historien. Den er basert på virkelige historier, virkelige mennesker, virkelige hendelser. Noe som gjør den så utrolig sterk. Dette er historien om Amerika i går, fortalt av Amerika i dag. Alle som spiller i den (med unntak av King George) er ikke-hvite artister, det er bygd på hip hop og rap, og fiolinene og DJen er akkurat like viktige.

I wrote my way out
Wrote everything down far as I could see

Hamilton er historien om å bygge et land som skal være for alle. Og i det politiske klimaet vi er i i dag er det ikke rart musikalen har tatt sånn av. For den er en eneste lang politisk kommentar. Det handler om immigrantene som bygde landet, og ofret alt for å skape noe bra for de som skulle komme etter dem.

Om du er opptatt av tekst. Ord. Om du skriver selv, så må du høre Hamilton. Bare start på toppen, og lytt deg gjennom. Ikke gjør noe annet enn å ta til deg ordene. Se alle filmene på youtube, særlig denne.

Hamilton er også historien om Lin Manuel Miranda. En mann med en enorm visjon om å fortelle historien om Hamilton, den litt bortglemte founding father, som skrev nye finanssystemer, og gjorde USA til den solide økonomien landet er. Ideene hans var fremragende, nyskapende, akkurat som Lins er.

Lin Manuel Miranda har skapt intet mindre enn et mesterverk, og han er et av mine største forbilder om dagen. Han forsto også at Hamiltons arbeid ikke bare var på grunn av Hamilton selv, men ble muliggjort av hans utrolige kone, og kvinnene han hadde omkring seg. Musikalen kan like gjerne være oppkalt etter Eliza Hamilton, som Alexander selv.

Jeg kan egentlig ikke forklare Hamilton. Jeg har ikke ord for hvordan musikalen treffer meg, eller hvor mye den har påvirket meg. Det eneste jeg kan si er: lytt.

Alexander Hamilton
My name is Alexander Hamilton
And there’s a million things I haven’t done
But just you wait, just you wait…
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Legg igjen en kommentar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.