Bærekraft og kunnskap
Skriv en kommentar

Planet plast

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Inneholder reklamelenke

Så akkurat første episode av Planet Plast med Line Elvsåshagen, og så langt er jeg ganske begeistra for denne serien. Allerede i episode en begynner de å nøste i spørsmålene jeg sitter med. Som «hvordan havner plasten i havet», og «hvem kaster egentlig plasten dit?».

I de neste episodene skal hun se om det går an å leve uten plast (som jeg jo har testa selv i perioder) og om vi kan gjøre noe med mikroplasten.

Jeg syns det er kult at NRK lager en serie som denne, og stiller spørsmålene de stiller. Det gjør dette plastproblemet mer ekte, mer tilgjengelig, for oss. Jeg er veldig spent på hva de konkluderer med videre, om de kommer fram til en konklusjon i det hele tatt. Men det at plastproblemet i det hele tatt taes opp og får oppmerksomhet er helt fantastisk.

I mange tilfeller er visstnok plast mer energieffektivt å produsere enn for eksempel glass eller papir, men når vi ser på hvordan plasten påvirker miljøet etter at vi mennesker er ferdig med å drikke brus, spise en baguett på vei til jobb og kaste tyggis på gata, så greier jeg ikke å forstå at plast kan være bedre enn andre materialer.

Jeg mener vi alle kan bidra til å minimere plastforurensningen. Første steg er jo å faktisk kaste plasten der den hører hjemme: i plastavfallet. Blå pose, om du bor i Oslo. Vi kan la være å skylle bind og Q-tips ned i do. Jeg sverger til menskoppen, som ikke bare gjør livet mitt enklere, men også forhindrer unødvendig avfall.

Les mer om menskopp her (reklamelenke).

Å bli et plastfritt samfunn ligger nok veldig mye lenger fram i tid, så fram til da må vi ta små steg. Bidra der vi kan. Kjøpe Q-tips med papirstang og ikke plast, ikke skylle snus ned i do, ikke sette fra oss søppel i gata på vei hjem fra byen. Det er så mange små dråper vi alle kan bidra med, for å holde det store blå rent.

Jeg kan ikke akkurat påstå at jeg lever et plastfritt liv, men jeg forsøker i alle fall å ta ansvar for den plasten jeg tar med meg hjem, og sørger for at den havner i riktig søppelkasse – og ikke ender opp med å flyte ned mot havet.

Det er det minste jeg kan gjøre.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Legg igjen en kommentar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.