Bærekraft og kunnskap
Skriv en kommentar

Min nye menskopp

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Cleancup
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 2697 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Reklame

Før jul ble jeg kontaktet av Lene i CleanCup – en norsk menskopp-bedrift. Lene er ei av de driftigste damene jeg har møtt, og som ikke bare er opptatt av klima – men også likestilling, jenter rett til utdannelse og som ønsker at mensen skal bli litt mindre stress og tabu rundt om i verden.

Vi skulle ta en kjapp kaffe for å snakke om potensielle samarbeid, men ble sittende i det jeg tror var noen timer. Det var rett og slett for mye å snakke om til at vi kunne ta én kaffe.

Jeg har testa CleanCup ei stund nå, og er ordentlig fornøyd med den. Den er litt stivere enn det forrige merket jeg brukte, noe som gjør at den kjennes sikrere og ikke lekker. Den er også bedre på trening enn den andre jeg prøvde. Litt vanskeligere å få ut, men når du har gjort det en gang eller to er det null stress.

Det beste med CleanCup

MEN! Det beste med CleanCup er ikke bare at den gjør livet mitt ett hakk enklere. For hver kjøpte menskopp doneres nemlig én kopp til ei jente i Uganda. Dette er et pilotprosjekt i samarbeid med Redd Barna, og jeg gleder meg til å se hva Lene og CleanCup kan gjøre for å sikre at jenter ikke må slutte på skolen på grunn av mensen.

Jenter i Uganda går i snitt glipp av 11% av skolegangen på grunn av mensen, og mange må slutte fullstendig med utdannelsen sin.

Å få i gang slike prosjekter tar tid, men jeg har all tro på at Lene kommer til å få det til. Les mer om prosjektet her. I det hele tatt er det masse informasjon om produktet på hjemmesidene, og jeg har vel sjeldent opplevd ei så åpen og gjennomsiktig bedrift som dette.

I tillegg til å gjøre noe bra for verden sparer du kroppen din for mye rart ved å gå over til menskopp. Det virker ikke som noen vet helt hva bind og tamponger inneholder, noe som jo er litt skremmende. Mengden bomull, vann og greier som må til for å produsere disse produktene er også latterlig høy. Jeg foretrekker helt klart et produkt jeg kjøper én gang, også sparer jeg verden kraftig for disse ressursene i mange år framover.

Cleancup

Foto: Lene Elisabeth Eide

Hvilken kopp skal du velge?

CleanCup kommer i to størrelser: liten og stor. Jeg har prøvd begge, og begge passer. Allikevel er det den minste størrelsen jeg holder meg til. Den var mer enn nok for en dag med heftig blødning i København – hvor jeg kun tømte den morgen og kveld. (TMI?)

Om du er usikker har du også mulighet til å kjøpe begge to i en pakke-deal, så får du testet.

Reklamelenke: Klikk her for å bestille CleanCup, og for å lese enda mer om produktet.

Altså: jeg får ikke rost menskopp mer opp i skyene enn jeg allerede har gjort. Jeg tror det også er ganske åpenbart hvor mye jeg digger Lene og bedrifta hennes, og håper mange, mange vil være med å velge CleanCup.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Legg igjen en kommentar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.