Hverdag
Kommentarer 5

50 bøker

Foto: Pavan Trikutam

I år har jeg satt et mål om å lese 50 bøker fra perm til perm. I fjor rakk jeg 38, inkludert lydbøker.

Jeg leser mye gjennom jobb, men det er ikke alle bøker jeg rekker å lese ferdig. Også har jeg en evig diskusjon med meg selv om jeg skal registrere bøkene på Goodreads når jeg har lest dem, eller når de er utgitt. Blir litt av begge deler, men det går vel opp i opp.

Så langt i år har jeg lest fem bøker helt ferdig. Å lese gjør at jeg får flykte litt fra mitt eget liv, og akkurat nå betyr det veldig mye for meg. Dessuten har jeg blitt en ihuga Kindle-fan, og elsker det at jeg kan ha så mange bøker jeg bare vil i sekken – uten å måtte bære vekta av noe annet enn det lille, trofaste lesebrettet.

Jeg er ganske ufokusert for tida. Jeg glemmer ting lett, blir lett distrahert, eller tankefull. Og det eneste som hjelper er ting som krever at jeg konsentrerer meg. Som ei bok, å skrive, være i møter, eller halvalvorlige podcaster.

Å finne nye rutiner og ritualer er slett ikke enkelt. Særlig når du har levd i det samme i nesten syv år. Men jeg prøver å være rasjonell, ikke forsvinne i desperasjon og depresjon. For jeg kan jo velge det også. Å bare gi opp.

Men jeg har jobbet for hardt til å komme dit jeg er i dag. Jeg har for mye på gang. Jeg har for mange planer til å pakke sammen og dra. Oslo er stedet jeg skal være, det er dette livet jeg skal leve. Klart, jeg får et veldig annerledes liv enn jeg hadde sett for meg. Men det kan jo kanskje bli et fint liv allikevel?

Om du vil følge meg på Goodreads kan du klikke her. Jeg legger aldri igjen anmeldelser, eller stjerner, for det føles veldig rart med tanke på at jeg jobber i forlag. Men jeg registrerer alle bøkene jeg leser, om noen er nysgjerrige.