Hverdag
Kommentarer 4

Å være snill med seg selv

Shit så vanskelig det er å ta vare på seg selv. Sånn emosjonelt. Å passe på at man har noen gode stunder. Å unne seg ting.

Jeg er fæl til å straffe meg selv. Jeg gjør det helt ubevisst. Om noe går galt på ett område unner jeg liksom ikke meg selv å ha det bra på noen andre områder. Jeg stivner til. Om jeg fryser setter jeg ikke på varmen, om jeg mistrives i en sosial situasjon forblir jeg i den, om jeg roter det litt til i trafikken slår jeg av musikken. For da fortjener jeg ikke å lytte mer.

Denne selvdestruktive oppførselen har lugget i meg i årevis, men det har aldri vært et virkelig problem før nå. Så jeg prøver å være bevisst. Ikke bli sittende fast i de mønstrene som ikke er bra for meg.

På søndag våknet jeg og hadde det ganske kjipt. Men jeg bestemte meg for å snu situasjonen. Så jeg lot meg selv døse en god stund, sove litt lenge. Før jeg krøp ut av senga og smurte en digg ansiktsmaske i fjeset. Kjøpte en type jeg aldri har prøvd før på Lush, fordi alt som bryter med gamle mønstre er bra akkurat nå. Med ansiktsmaska på gikk jeg tilbake til senga, satte mine tre hodeputer bak ryggen, dro to dyner over meg, og leste bok. Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar som jeg har lånt av en kollega.

Å være varm. Mett. Nydusja… Sånne ting hjelper. Rydde. Vaske opp. Støvsuge gulvet. Invitere folk på middag. Tenne lys. Snakke med folk på Face Time. Det gjelder å finne de tingene som gir energi, og ikke forbli i øyeblikkene som tapper. Eller som gjør en crappy situasjon verre enn den må være.

For han er jo der ute i verden. Vi snakker sammen. En dag kommer vi til å møtes og ha det hyggelig også.

Alt ordner seg. Det gjør jo det til slutt. Og det gjelder å ta vare på de øyeblikkene hvor man føler seg rolig, og på plass. Holde fast i dem, fremfor å forbli i de tunge dalene.

4 Kommentarer

  1. Herregud så vanskelig det er. Jeg er utrolig flink på å sette meg fast i dårlige mønstre bare fordi det føles kjent og trygt.

    Jeg synes at du klarer deg utrolig bra! Kjærlighetssorg er ikke noe som går over på noen uker. Man må gi seg selv tid til å kjenne på alle følelsene uten å begrave seg selv helt. Man må sette av tid til egenpleie med hva enn som gir en energi eller får en til å føle glede.

  2. Best du er snill med deg selv og unner deg masse, hvis ikke får du med meg å gjøre!

    Jeg skjønner så godt at det ikke er lett, det kan til og med være utrolig tiltak, men det er de små banale tingene som ansiktsmaske, og de viktige greiene som middag med fine folk, som er den beste behandlingen i en tung tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.