Hverdag
Kommentarer 3

100 dager

Det tar form. Dette stedet hvor jeg skal bo. Og det blir jo fint. Men det kjennes bittert. Om ei stund setter jeg nok pris på det. Å ha et ordentlig sted, mener jeg, og ikke et rom i kollektiv, en hybel eller noe sånt. Men et sted med stue og plass til ti mennesker.

Jeg og mamma kjøpte en hel drøss med nye planter, for å fylle dette stedet med noe levende. Tenk at hun må reise fra meg. For å kompensere har jeg lagt planer sånn cirka hver dag i hele januar. Bare for ikke å måtte være alene. 2018 blir nok mitt mest sosiale år noen gang.

100 dager sa en kollega til meg. Om 100 dager føles det bedre. Og jeg tror han, men det er bare så lenge til enda. Alle følelsene velter omkring i sjela mi. Alt det tunge og triste skyller over meg som tidevann med jevne mellomrom hele dagen. Jeg forsøker å få kontroll på dem. Se på dem som noe fysisk, som kan brettes sammen og legges i en eske. Slik at jeg kan begrense tiden hvor det er vondt, og heller forsøke å distrahere meg selv.

Jeg googlet «how to get over a break up», og «how to get over your first love» i går, og jeg fant en artikkel som sa at man skulle sette av en viss tid til å være trist. Sette ti minutter på klokka når man begynner å grine, også bare grine til klokka ringer. Jeg tror det er noe i det. For etter ti minutter kan man da dra seg ut av sofaen, ringe noen, gå en tur, invitere seg på kaffe et sted. For følelser skal føles, og de river og sliter, men hjertet mitt dunker, lungene trekker inn luft – og jeg er i live.

«There’s an end to every storm. Once all the trees have been uprooted, once all the houses have been ripped apart, the wind will hush, the clouds will part, the rain will stop. The sky will clear in an instant and only then, in those quiet moments after the storm, do we learn who was strong enough to survive it.»
– Meredith Grey

3 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.