Hverdag
Kommentarer 2

Private sosiale medier

For første gang på veldig lenge kjenner jeg på et behov for å ha private sosiale medier. Det er ganske deilig å få bare føle, poste og puste uten å tenke – og bare ha dine aller nærmeste som tilskuere.

Snapchat-kontoen min har vært åpen i godt over et år, men jeg valgte å lukke den før jul. Først lukket jeg chatten, men nå har jeg også lukket den for alle andre enn de jeg kjenner i den fysiske verden.

Det handler ikke om at jeg ikke setter pris på omtanke fra mine hundrevis av følgere, men jeg hadde behov for å sørge privat.

Never wear private grieve on a public sleeve, som dronning Elizabeth ville sagt.

Ikke ante jeg hvor fint det er å kunne bruke Snapchat som «vanlige» folk. Snappe og chatte med venner og venninner. Det føles godt å ha noe lukket. Jeg har også laget en privat Instagram-konto, og jeg forstår hvorfor folk har hatt begge deler. En offentlig og en privat. For det er litt godt å kunne poste ting uten å tenke på estetikk, eller om teksten er inspirerende.

Her om kvelden bestemte jeg meg for å arkivere alle de gamle Instagram-postene mine. Fordi de vekker til liv så alt for mange gode minner. Og det føltes feil å ha det der. Så offentlig. Over 700 poster har jeg fjernet. For en jobb.

Jeg føler meg litt sykemeldt fra alle prosjektene mine om dagen, egentlig. Selv om jeg liker å dele her inne på bloggen. Den kjennes trygg og god. Men Instagrammen min lever videre, og jeg bruker Instagram stories i stedet for Snapchat akkurat nå. Kanskje blir det sånn for alltid, kanskje ikke. Jeg orker ikke dvele ved det, eller åpne og lukke i hytt og gevær. Tar heller en dag av gangen.

Enn så lenge trives jeg med å dele litt her inne, også bruker jeg foreldre, venninner og dagboka til å tømme det store, tunge mørket over på.

Akkurat nå er det bloggen som gir meg mest glede, av alle disse sosiale mediene. Og i 2018 håper jeg på å kunne gjøre kule, kommersielle samarbeider. Jeg har allerede et par ting som står litt på vent – fram til jeg greier å prate om noe annet enn hvordan jeg har det, igjen.

2 Kommentarer

  1. Samira Hoummira sier

    Jeg forstår at du ønsker å være mer privat. Noen ganger er det godt å holde livet litt for seg selv og sine nærmeste også. Stor klem!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.