Hverdag
Kommentarer 12

Nattoget

Jeg har testa nattog for første gang, men syns NSB kunne vært litt mer som Fnattbussen.

Denne uka fikk jeg testet nattog for første gang. Konseptet er jo dritsmart: legg deg til å sove i en by, våkne opp i en annen.

Fordi sovekupé er dyrt, og jeg var blakk da jeg bestilte billetter, hadde jeg bare vanlig sete på veien fra Trondheim til Oslo. Jeg sover vanligvis veldig godt på buss og tog og sånt, så det var ikke et kjempeproblem å ikke ha seng. Merka jo at jeg ikke hadde fått en veldig god natts søvn, og vil kanskje ikke anbefale å gå rett på jobb når man har sittet og sovet hele natta – men det går.

Jeg har testa nattog for første gang, men syns NSB kunne vært litt mer som Fnattbussen.

Det kjipe med nattog er at om du vil ha soveplass så må du kjøpe kupe med to sengeplasser. Om man er to som reiser sammen er det jo kjekt, siden man kan dele utgiften, men jeg reiser ofte med toget alene. Alle reiser ikke i par.

Toget burde vært litt mer som Fnattbussen, sånn at det var en vogn som var åpen, og full av køyesenger. Det hadde vært en opplevelse! Hadde digga det.

Men altså. Å sove i sete gikk helt fint. Særlig med ørepropper. Jeg har støypropper som blokkerer ut 18 desibel, og fikk derfor en rolig natt. Alle i min vogn skulle sove, så da lysene ble slokt var hele vogna helt stille. Fram til Oppdal sov jeg ganske urolig, men så sovna jeg og våkna ikke før på Gardermoen.

Nattog var alt i alt en bra opplevelse, og veldig chill måte å reise på. Selv om nakken min i dag driver og forteller meg at jeg burde hatt ei seng.