Bærekraft og kunnskap
Skriv en kommentar

Tar med søpla hjem

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Jeg har vært på konferanse! Jepp. Satt en hel dag, helt bakerst i salen på Colosseum kino og hørte på alle mulige folk. I all hovedsak var jeg der for å høre Gary Vaynerchuck, men i og med at jeg hadde dagspass bestemte jeg meg for å få med meg dagen fra start til slutt. Gary var god, og jeg fikk en del innsikter fra andre foredragsholdere også. Har vært såpass lenge utenfor utdanning nå at jeg har begynt å få litt forelesnings-abstinenser, så er alltid godt å gå for å lytte til folk og lære noe.

Til lunsj fikk vi alle utdelt hver vår papirpose med mat. Oppi den lå en vegetar-wrap (pakka i papp og plast), pluss en plastflaske med juice. Jeg er ikke manisk, så jeg spiste og drakk, selv om maten var emballert. Altså, hallo.

Resirkuler

Men da søpla skulle samles inn så jeg at alt havnet i de samme sorte sekkene, så jeg gjemte mitt søppel diskret bak sekken min – og tok det med meg hjem så jeg kunne resirkulere det.

Jeg, som alle andre her i landet, produserer jo avfall. Men jeg prøver å bli stadig flinkere til å ta ansvar for hva som skjer med det. I det siste har jeg derfor blitt mer nøye med å ta med meg ting hjem, om det ikke kan resirkuleres på stedet.

Papp og plast kan altså nå få bli til nye produkter, fremfor å gå rett til energigjenvinning, og det liker jeg. Leste i dag at mye plast kan resirkuleres opptil ti ganger og fortsatt bevare egenskapene sine, og når denne plasten først er her kan vi jo utnytte dens fulle potensial – og resirkulere fremfor å lage nytt hele tida.

Ta ansvar

Som jeg har sagt tidligere også: zero waste er et ideal. Det er ikke realistisk at vi over natta skal kunne produsere null avfall. Men vi forbrukere kan bli flinkere til å ta ansvar for det, og passe på at avfallet vårt sorteres og leveres slik det skal. Og så må produsentene sørge for at det er enkelt å forstå hva som skal sorteres hvor, og at folk faktisk leverer avfallet tilbake. Nå er det for eksempel 30 år siden panteverdien på flasker ble økt, noe som fører til at mange ikke gidder å pante – fordi de får lite igjen for det. Resultatet blir at 70 000 flasker og bokser forsvinner ut av kretsløpet.

Jeg skal i alle fall bli flinkere til å ta med meg ting hjem for å resirkulere. Har til og med lagt et lite glass i sekken for å samle småting i, og føler meg veldig flink.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Legg igjen en kommentar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.