Hverdag
Kommentarer 4

Helg.

Det ble jaggu helg igjen. Noen uker virker det som om helga bare aldri kommer, fordi jeg er så oppslukt i alt jeg driver med, og timeplanen er fylt til randen med jobb, arrangementer og diverse greier man ikke kommer seg unna.

Kostholdet mitt er helt ute å kjøre om dagen, det samme er treningsrutinen. Så det blir ikke noe fakkeltog mot pels på meg i dag, men heller en ettermiddag og kveld som skal brukes til å føle meg litt mindre som et stykke smelta ost.

I helga har jeg planer om å strikke, og lese. Har behov for å komme meg gjennom en bok igjen snart, for nå er det for mange halvleste som ligger på nattbordet mitt. Leser fem stykker om dagen. Dette forandrer alt, En punkbønn, Det gylne kompasset, Lasaruseffekten, og Deep work som jeg lytter til på Audible. Så her har dere altså noen boktips.

En ny ting jeg forsøker å innføre i livet er å alltid ha bialetti-kaffe hjemme. Jeg kjøpte kanne i Italia for noen år siden, men glemmer alltid å kjøpe riktig kaffe. Har flere ganger prøvd å kverne den selv, men det smaker aldri bra. Så her må vi kjøpe ferdig – i pose. Og ja: emballasjen irriterer meg. Emballasje irriterer meg alltid. Men så skal man jo også leve, og ha noen små ting å glede seg over. Og bialetti-kaffe er en sånn liten ting jeg trenger i livet mitt.

Kanna kjøpte jeg i en liten butikk, stappet med kjøkkenutstyr fra gulv til tak. Det var en eldre mann, og ei dame jeg mistenkte måtte være barnebarnet hans, som jobba der. De pakket kanna og ei pastamaskin i en pose for meg, før mannen så strengt på meg.

– English?
– Yes?
– NO DISHWASHER!

Så jeg har vaska verken bialetti-kanna eller pastamaskinen i oppvaskmaskin. Jeg bare renser alt i kaldt vann.

I helga må pastamaskina ut av skapet, også skal jeg steke enorme mengder sopp å ha over tagliatellen. Tror det blir bra.