Stil & skjønnhet
Kommentarer 6

Bruktfella

Det tar ofte litt lenger tid å finne det perfekte plagget når du kjøper klær brukt, så jeg er allerede i gang med å forberede meg til jula. Målet er å finne et sort skjørt som kan brukes på julefest, julebord, juleaften og alle andre anledninger som har jul foran seg.

Uff er kanskje favorittstedet mitt for å finne skjørt, siden de har ting som er rimelig gamle. På Fretex finner jeg ofte nyere klær, men på Uff kan man finne skatter fra 40-tallet og frem til i dag.

Selv om jeg er på utkikk etter et sort skjørt prøver jeg å ha et åpent sinn, og prøvde derfor noen rutete, grønne skjørt. De var veldig fine, men satt ikke helt perfekt.

Det samme gjaldt denne islandsgenseren. De som følger meg på Instagram har kanskje fått med seg at jeg vurdere å strikke meg en slik, så jeg ble skikkelig glad da jeg så en på Uff. Kanskje jeg kunne spare meg for en god del arbeid?

Men i likhet med skjørtene var ikke fasongen slik jeg ønsket, og selv om det fristet å kjøpe både skjørt og genser allikevel, fordi jeg i teorien likte alt veldig godt – så endte de tilbake på stativet.

Når man handler brukt er det så lett å gå i fella hvor man kjøper ting som er nesten slik som man ser for seg, eller som nesten passer. Ideen om et plagg kan ofte overta for virkeligheten, og det har leda til en god del bomkjøp opp igjennom.

På Grenen snakka jeg om at det ikke hjelper å kjøpe bærekraftig, om man fortsetter å ha like høyt forbruk. Og dette gjelder selvfølgelig også for bruktklær. For hva er vitsen med at jeg skal kjøpe disse plaggene, i håp om at de en gang vil passe kroppen min? De blir bare liggende, ubrukte, i skapet. Og da er det bedre å henge dem tilbake frem til noen de passer perfekt på kommer.

Jeg er fortsatt på jakt etter skjørt, men tror jeg ender med å strikke den genseren selv. Noen som vil gjette om jeg gikk for hvit eller grå islender?