Hverdag
Kommentarer 4

En YouTube-pause

Foto: Hanson Lu

Nå har jeg drevet med YouTube ganske hyppig i godt over et halvt år. Det starta med 100 dager med film, hvor jeg lærte ekstremt mye og hvor jeg etter hvert fant ut hvilken retning jeg ønsket å ta kanalen. Jeg ville fokusere på klima, zero waste og det å bli en etisk og bærekraftig forbruker.

Før sommerferien startet jeg med film to ganger i uka, noe jeg har opprettholdt utover høsten.

Men jeg merker at jeg ønsker å gå dypere inn i ulike temaer i filmene mine. Jeg ønsker å formidle kunnskap på en annen måte enn jeg gjør i dag, og jobbe mer med research og faktagrunnlag.

I tillegg til å drive blogg/youtube/instagram/generelle sosiale medier for meg selv jobber jeg også en hundre prosent stilling, og på jobb er det mye som skjer om dagen. Bokhøsten er lang, hard og deilig – og i ukene som kommer blir det en god del jobb.

Jeg har selv merket at to filmer i uka går utover kvaliteten. Ofte kommer jeg på i lunsjen på en tirsdag at jeg har lovet film neste dag – og må bare hive sammen noe når jeg kommer hjem på ettermiddagen. Og selv om jeg er helt for å være spontan, og ikke være for besatt av kvalitet og lys og sånn – så går det utover innholdet når jeg ikke på forhånd har bestemt hva en film skal handle om.

Det er så mange temaer jeg ønsker å utforske, og så mye jeg ønsker å dele, men jeg vil gjøre det ordentlig.

Per i dag kan jeg ikke alle teknikkene, og har ikke alle verktøyene, for å lage de filmene jeg ønsker å lage. Så jeg må lære masse nytt (hurra!) før jeg begynner å poste igjen.

Med andre ord: Det blir en liten youtube-pause. Den kan ende opp med å vare i tre dager, eller tre uker. Jeg er ikke helt sikker. Men jeg ønsker å lage den type filmer som jeg vet folk lærer av, og har bruk for. Ikke bare tilfeldige hjertesukk. Det har jeg dagboka mi til.

Jeg ønsker også å vlogge, fordi det er sjukt gøy, men akkurat nå består livet mitt stort sett at jobb, mat, lese, sove – repeat, så det er ikke stort å vlogge om.

Jeg har som mål å få ut en video om hva jeg har lært av en måneds pause fra kjøtt, men jeg vil ikke bare snakke til et kamera i ti minutter og publisere det. Jeg har større planer enn som så.

Så stay tuned! Og om du ikke allerede har gjort det: abonner på kanalen min. Det kommer snart masse bra ting.

PS: Bloggen og de andre kanalene fortsetter som normalt.

English:

I’m taking a short break from YouTube to evaluate, and make new stuff. I want to go more in depth, and research more. I don’t just want to spill my heart on camera anymore, but share real knowledge and facts.

The blog, and all my other social media, will continue as normal. I just need some time to learn new editing techniques (yay, learning!), and then I’ll be back on YouTube. It might not be two times a week anymore, because I have full time job that requires a lot from me these days. But I’ll be posting regularly, with high quality content. I’m finally taking time to like.. color correct and stuff. Yeah, I know. It’s gonna be awesome.

Meanwhile: Follow my other social media. Instagram is my only full english channel, but if you fancy a more detailed glimpse into my life you should totally follow me on snapchat and twitter as well.