Hverdag
Kommentarer 6

Plast i havet

Jeg leser geofag, og jo mer jeg lærer om planeten desto surere blir jeg. På hvordan vi overforbruker ressursene våre, på plast i havet og hvor respektløse mennesker er

Altså: olje.. det tar millioner av år å lage, og her brenner vi det som om morgendagen aldri kommer, og som om det ikke har konsekvenser. Eller vi strør om oss i gatene med flyers, bislet kebab-papir og tomme kaffekopper. Jeg blir helt matt når jeg ser hvor mye søppel som ligger i gatene, og hvor tankeløse folk kan være.

Jada, det finnes bra individer. Faktisk finnes det utrolig mange bra folk som bryr seg. Men når den enkelte i gata knapt gidder å kaste kaffekoppen i søppeldunken femti meter bortenfor.. da blir jeg ganske sur.

Plast i havet er et enormt problem. For hver 30 centimeter med kystlinje er det fem poser med plast i havet.

Og det jeg blir aller surest på? At det nærmest ikke går an å være perfekt. At selv sånne som meg, som prøver alt vi kan, på et eller annet nivå blir hyklere. Hvordan skal det være mulig å være perfekt? Kan man egentlig være 100% bærekraftig? 100% klimavennlig?

For hver 30 centimeter med kystlinje er det fem poser plast i havet. Og det tallet er så sjukt at jeg bare vil bli plastfri over natta. Men hvordan skal det være mulig å være 100% plastfri?

Det krever omstilling i alle ledd. Fra emballasjeprodusenten til matvarebutikken til forbrukeren. Det minste vi kan gjøre er å putte kaffekoppen i søppelbøtta, så lokket ikke blåser på havet og blir det nyeste tilskuddet i the great pacific garbage patch.

Det minste vi kan gjøre er å bry oss.