Mat
Skriv en kommentar

Mine kjøkkenfavoritter

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Kjøkkenutstyr er noe jeg kan nerde skikkelig over, og diskutere i detalj (spesielt med bruttern). Jeg liker at de er fine, i tillegg til at de selvfølgelig skal gjøre jobben de er skapt for.

Da jeg flyttet til Oslo var jeg så heldig at jeg fikk arve en hel kasse med kjøkkenutstyr av tanta mi. Fra tresleiver til ildfaste former og tallerkener. Jeg har kanskje 90% av den kassa enda (inkludert brødristeren), mens noe ble etter hvert så utslitt at jeg måtte bytte det ut.

Jeg syns det er litt kjedelig å bruke penger på kjøkkenutstyr, og har derfor pleid å ønske meg en og annen ting til bursdag, eller jul. De siste årene har jeg dermed greid å bygge opp en rimelig bra samling med kjøkkenutstyr. Fokuset har vært på å ønske meg kvalitet, og finne produkter jeg kan ha lenge – og som ikke slites ut.

Jeg lager mye mat, og syns det er kjempegøy å lage mat. Men med en gang utstyret ikke er i orden forsvinner gleden. Om jeg kommer til et kjøkken med bare sløve kniver, ingen knivsliper, og plastfjøler som sklir mens jeg forsøker å hakke løk mister jeg motivasjonen raskt.

Å investere i kvalitet vil lønne seg over tid, i og med at du ikke må bytte ut teflonpanner hvert år, eller har dårlige trefjøler som plutselig har delt seg i to. Gjør litt undersøkelser, snakk med dem i kjøkkenbutikken og gjør gode valg. Noe utstyr kan også arves, og det er helt gull. Ikke bare for lommeboka, men for klima og sånn.

English:

I love cooking! But it’s only fun when the gadgets work with me. Over the years I’ve invested in quality gear (or found it underneath the Christmas tree), and it really pays off.

When I moved to Oslo I also got to inherit a lot of great stuff from my aunt. From plates to oven proof dishes and a toaster. I’ve still got about 90% of it. Some wore out, and had to be replaced.

My go to kitchen tools and gadgets are:

  • A good, sharp knife
  • A knife sharpener
  • My bamboo cutting board
  • Le Creuset pan
  • Metal tongs
  • Le Creuset cast iron pot
  • A simple spiralizer
  • Soda maker (I hope this is the right term for it)
  • Foodprocessor
  • Coffee grinder
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Legg igjen en kommentar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.