Etisk mat
Kommentarer 6

En uke uten kjøtt

Kjøtt, dere. Føler vi snakker så mye om det.

Kjøtt vekker følelser i klimadebatten, og jeg innrømmer gladelig at kjøttet kanskje er det vanskeligste å skulle kutte eller gi opp. Det handler om følelser, tradisjoner og det sosiale. Men jeg trenger ikke skrive det, for jeg snakker om det i videoen over.

At noe er vanskelig betyr ikke at man ikke skal gjøre det. Jeg har gjort mye vanskelig, og stort sett har det kommet mye bra ut av det. Og å kutte i kjøttkonsumet er et hinder, men noe jeg er motivert til å gjøre.

Det som overraskende nok er den største utfordringen med å kutte kjøtt er å spise lunch ute, eller kjøpe sånn typisk ferdig påsmurt mat på kafé. For veldig ofte går jeg meg på at vegetar-/veganalternativet har nøtter! Jeg er jo allergisk, så pesto og müslibrød er en utfordring. Selvfølgelig kunne jeg spurt dem om å smøre noe uten pestoen, men noen ganger har jeg ikke lyst til å være til bry. Særlig ikke om det er travelt. Dette er jo en vanndråpe av et problem, og det finnes stort sett en løsning bare man tenker en gang ekstra, men allikevel: når du begynner å begrense kosten kan enkelte sosiale situasjoner bli, om ikke vanskelig, så i alle fall annerledes.

Etter denne uka har jeg bestemt meg for å utfordre meg selv enda litt mer. Men igjen: jeg trenger jo ikke skrive – for filmen sier det.

Ikke glem å følge meg på YouTube. Du finner kanalen min her. Du kan også følge meg på Snapchat og Instagram, hvor jeg heter stinefriis.

Etsy-butikken min finner du her.

English:

I went a week without meat, and I’m still alive.

The reason it’s hard for me to limit my meat intake is because of the culture, of tradition and the social aspects. I’m not a person who enjoys limiting myself, or any aspect of my life. Meat is christmas dinner, and family gatherings. Saying no is.. well.. hard.

I have no interest in quitting meat completely, but my goal is to only eat meat two days a week. That way I can reduce my carbon footprint, while still eating some meat. I’ll be focusing on buying from more sustainable sources, and local when I can.

But in order to learn more about vegetarian cooking I’ve extended my meat free period to one month. So no meat until the 25th of september. I don’t feel like it will be too hard to avoid it for a period of time, and I look forward to learning a lot.