Hverdag
Kommentarer 2

Klimamarsjen

Å snakke om klima på internett er en ting. Å møte opp, gå i tog og vise seg foran Stortinget er noe annet.

De siste ukene har jeg hatt behov for å gjøre noe fysisk, å være aktiv. Så jeg måtte selvfølgelig gå i Klimamarsjen. Nå i innspurten til valgkampen føles det ekstra viktig å mobilisere, og vise hva vi vil. Denne marsjen var for et grønnere Norge, for 100.000 klimajobber, et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, og for et oljefritt Arktis. 2500 mennesker møtte opp for å vise at vi tror på en fremtid uten fossile energikilder.

Jeg dro dit alene. Fordi om man tror på noe møter man opp selv om man ikke kjenner en sjel. Oppmøte var ved Oslo S, og jeg drakk en kopp kaffe (fra gjenbrukbar kopp, seff) mens jeg så utover parolene, og forsøkte å bestemme meg for hvem jeg skulle gå med. Jeg gir penger til en del organisasjoner. Greenpeace, Fremtiden i våre hender, Amnesty og Røde Kors. I tillegg er jeg LO-medlem, og hadde med andre ord ganske mange å velge i. Til sist rusla jeg forbi SV-parolen og ble tilbudt et flagg – så in the end gikk jeg med dem. Kjente ingen, var ikke medlem. Men hvilken rolle spiller det?

Jeg kom i prat med ei som var med i St. Hanshaugen SV, som er lokallaget nærmest meg. Bestemte meg der og da for å melde meg inn etter toget, siden jeg jo har flere venner som er aktive i det lokallaget. Jeg var medlem av ungdomsparti da jeg var yngre, og har kjent på savnet etter å være aktiv, å jobbe for noe – og være en del av noe. Så i tida fremover skal jeg nok lete etter flere måter å engasjere meg mer på.

Følg meg:

Youtube.com/stinefriishals
Instagram: Stinefriis
→ Snapchat: Stinefriis
Facebook.com/bloggstinefriis

Etter toget sykla jeg (ved hjelp av mitt nybetalte Bysykkel-abonnement) til St. Hanshaugen hvor A&K sto på stand, lot dem verve meg og brukte med det samme stemmeretten.

Klimamarsjen var helt fantastisk. Så mange bra mennesker, i alle aldre. Klimakor, korps, faner, en hest, noen hunder, et par megafoner og et hav av mennesker som ønsker endring. Det er vanskelig å forestille seg en bedre lørdag.