Hverdag
Kommentarer 7

Dere spør, jeg svarer

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 2697 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Denne uka har jeg hatt en spørsmålsrunde gående. Her er alle svarene.

Hva gjør egentlig en tekstforfatter?
What does a copywriter do?

Tradisjonelt jobber en tekstforfatter i reklamebyrå, hvor h*n former ideer og konsepter for kunder, og skriver tekster. I tillegg er vi trent til å få frem et budskap, skape klarhet i tekst, og ikke minst: skrive selv. En tekstforfatter er ganske allsidig, og kan jobbe både redaksjonelt og kommersielt. Eller som forfatter. Du kan bruke en tekstforfatter-utdannelse til ganske mye, så det kommer an på interesse – egentlig. Jeg var interessert i sosiale medier og innholdsmarkedsføring, og skrev derfor bachelor om det, etter fordypningsperiode og praksis.

Traditionally a copywriter would work in an advertising agency, making ideas, concepts and copy for different brands and clients. Additionally we’re trained to get a message out clearly through copy, and: write. A copywriter is quite versatile, and can do both editorial work and more commercial jobs. Or be an author. It really depends on your interests. I was interested in doing social media and content marketing, so I got an internship doing both, and wrote my bachelors degree on the topic.

Hva jobber du med?
What’s your day job?

Jeg jobber som kommunikasjonskonsulent i Aschehoug Forlag, hvor jeg skriver, tar bilder, filmer og kommer med ideer til alle de sosiale medier-kanalene våre. I tillegg setter jeg opp publiseringsplaner, strategier og sånne kule ting.

I work at Aschehoug, which is one of Norways largest publishing houses. Ever heard of Sophies World by Jostein Gaarder? That’s one of our authors. I do social media, which includes writing, photo, video, strategy and content planning. 

Bondens Marked er i gang! Nå ser jeg frem til å gjøre markedet til lørdagsrituale, og all den digge maten vi skal spise i høst.

Hva annet enn miljø, Hamilton, bøker og Harry Potter liker du?
Apart from the environment, Hamilton, books and Harry Potter, what do you enjoy?

Jeg elsker mat, filmer og serier. Jeg liker å drikke kaffe med venner, lære nye ting, blogge, vlogge.. Alt man kan gjøre fra sofaen, med andre ord.

I love food, movies and tv-series. I enjoy having coffee with friends, learn new stuff, blogging, vlogging.. In other words: everythong you can do from a sofa.

Hva tenker du om religion? Følger du noe selv?
What’s your thoughts on religion? And are you religious?

Jeg tenker at religion er rota til mye vondt, men også mye fint. Jeg syns det er forkastelig hvordan enkelte her i verden bruker religion for å rettferdiggjøre grusomme handlinger, og dermed skaper negative assosiasjoner til andre som tilhører samme religion. Når det er sagt respekterer jeg at folk er religiøse, og at religion kan gi mennesker veldig mye. Men jeg kommer aldri, aldri til å respektere at religion blir brukt for å skape smerte. Jeg er ikke religiøs, og har vokst opp i et ikke-religiøst hjem. Ble konfirmert humanistisk, og er ikke medlem i kirka.

I find that religion is the root for so much pain, but also a lot of joy. I find it horrible that religion is used as an excuse to act in inhumane ways, and in that way create negative associations with others who belong to the same religion. When that is said I respect people who believe, whatever they believe, and that religion can give so much to other peoples lives. But I’ll never, never respect when religion is used to cause pain. I’m not religious, and grew up in a non religious home. I had my confirmation though the Humanist Federation, and I’m not a member of any church.

Når og hvordan ble du opptatt av miljø og etikk?
How, and when, did you become interestet in the envirnment and ethical consumption?

I bunn har jeg vel «alltid» vært opptatt av det. På den måten alle er. Altså: Man vet man ikke bør kjøre så mye bil, og at global oppvarming skjer – uten å ha noe formening om hva man kan gjøre for å bedre sitt eget klimaavtrykk. Men på et eller annet tidspunkt følte jeg at alt var så håpløst, at jeg ikke engang gadd engasjere meg. Men da jeg hadde blitt en sånn person som var mer opptatt av hvilken merkelapp det var i skjorta mi, fremfor hvordan de som lagde den hadde det, måtte jeg ta noen grep. Så i januar i år bestemte jeg meg for å snu totalt, og bare lære alt jeg kunne om hva enkeltpersoner kan gjøre for å bidra til å minste klimagassutslipp, og hvordan jeg kunne ha et forbruk som ikke var med på å bidra til at folk omkommer mens de syr billige klær til folk i den vestlige verden.

At my core I’ve «always» been interesten in the environment. You know, in the way everyone is: you know you shouldn’t drive your car too much, and you know global warming is happening – but you how no idea what to do to reduce your emissions. At some point I felt everything was so hopeless, and didn’t really care or act. But then I discovered I quickly had become a person who was more interested in what label a shirt had, and not who had made it – and what working conditions they had. So I decided to make a change, and started researching how I could make a difference. I no longer wanted other people to suffer in order for me to have cheap clothes.

Hva syntes du er det mest utfordrende med zero waste?
What’s the most challenging aspects of zero waste?

All planleggingen. Og researchen. Og hva som egentlig er best. Altså: om jeg ikke finner emballasjefritt, er det best å velge papp eller glass? Hva er billigst for klimaet å produsere? Et spørsmål forgreiner seg til tusen, og det kan være ganske overveldende. I første omgang har jeg fokus på å bli kvitt engangsplast, uten å nødvendigvis sitte igjen med dobbelt så mye papp som før. Men jeg tillater papp og glass nå, også får jeg jobbe med å kutte det på sikt.

All the planning. And the research. And trying to figure out what’s best. Like; if I can’t find a product with no packaging, should I choose the paper, og glass packaging? Which one is more environmentally friendly? One question always give a thousand more, and it can be quite overwhelming. Firsly I focus on ridding my life of single use plastic, and then I’ll tackle paple and glass packing further down the road.

Er det noe du skulle ønske du klarte å kutte ut, men som ikke er gjennomførbart?
Is it something you wish you’d be able to cut from your life, but can’t go through with?

Kjøtt! Haha! Og ost. Ikke nødvendigvis vanlig gulost, men sånn ost som du spiser med kjeks og fikensyltetøy til. Jeg kunne nok levd en rimelig fin hverdag med Oatly i stedet for melk og fløte. Men å aldri kunne unne meg en bra ost? Eller ragu? Det føles uoppnålelig for meg. Mitt mål er derfor å redusere kjøttforbruket til kun helgene, og være kjøttfri i hverdagen. Og bytte ut det jeg kan av meieriprodukter med havre- eller soyavarianter.

Meat! And cheese. Not necessarily the regular yellow cheese kind, but those cheeses you eat with some proper crackers and figs. I could probably live a quite happy life with oatmilk instead of milk and cream. But to never have a slice of french cheese? Or ragu? That seems unachievable to me. My goal is to only have meat in the weekends. I also want to reduce my dairy as much as possible, and opt for the oat or soy kinds.

Er samboeren din like interessert som deg? Noen gode tips til å få med seg samboeren?
Is your partner as interested as you? Any advice for convincing your partner?

Jeg antar du mener zero waste/klima og sånn? Han er ganske interessert. Vanskelig å svare 100% på hans vegne, men han bruker handlenett og i matbutikken går han for alternativene med minst plast. Tror det er vanskelig å trykke nye vaner og verdier ned over hodet på folk, men begynn med små ting. Som å bytte til handlenett, eller se klimadokumentarer sammen. Vær tålmodig, og ikke vær sur hvis h*n kommer hjem med noe du ikke ville kjøpt. Vær et godt forbilde, så kan det hende partneren din tar etter.

I assume you’re thinking of zero waste/climate and stuff? He’s quite interested. I can’t answer 100% for him, but he uses tote bags, and opt for the alternative with least plastic when shopping for food. You can’t just force new ideals and habits down peoples heads, so you have to start with the small stuff. Like the tote bag, or watching some documentaries. Be patient, and don’t get mad if he/she comes home from the grocery store with something you wouldn’t have bought. Be a good role model, and your partner will probably adopt some of your habits.

Hva bruker du som sminkefjerner, i og med at kokosolje ikke skulle brukes til øynene?
How do you remove eye makeup, when coconut oil isn’t supposed to be used close to your eyes?

Jeg bruker.. kokosolje. Hehe. Jeg VET at det ikke er bra, men det er sannheten. Jeg bruker ganske lite; kun det som er igjen på bomullspaden etter at jeg har tatt vekk sminken fra resten av ansiktet. Også er jeg på utkikk etter en bedre løsning.

I use.. coconut oil. I know, I know, it’s not ideal, but it’s the truth. I don’t use a lot; only what’s left on the cotton pad after removing the rest of my makeup. I’m looking into alternatives.

Lekker Joco-cupen din?
Does your Joco cup leak?

Nope!

Nope!

Om du skal være totalt zero waste, tenker du at du en gang kommer til å bli veganer?
If your going 100% zero waste, do you think you’ll be vegan one day?

Akkurat nå tenker jeg: antakelig ikke. Men det kan jo skje at jeg får lyst til det. Som nevnt over kommer jeg til å kutte i kjøttforbruket, og inplementere flere veganske alternativer i kostholdet mitt. Har lyst til å være periodvis vegetarianer/veganer, men jeg tror ikke på å gjøre endringer man ikke er motivert til å gjøre.

At this point: probably not. But I don’t deny that I might suddenly want to go vegan. As I’ve mentioned I plan on reducing my meat intake, and implementing more vegetarian/vegan alternatives in my diet. I want to be vegetarian/vegan in periods, but I don’t believe in making changes you’re not really motivated to do.

En søppelfri parktur

Hva tenker du om nordmenns vane med å reise med fly?
Any thoughts on norwegians plane habits?

Jeg tenker at vi reiser for mye. Transport utgjør en stor del av klimautslippene våre, men internasjonale flyvninger reknes ikke med i de nasjonale utslippstallene – så det er vanskelig å anslå nøyaktig hvor mye flyreiser utgjør. Jeg tror ikke nordmenn kommer til å slutte å fly, og jeg mener at flyreiser har kommet for å bli, men begge parter må ta sin del av ansvaret. Vi kan velge vekk noen av flyreisene våre (det er utrolig hvor mange weekend-reiser folk kan klemme inn i løpet av et år), og velge tog så langt det lar seg gjøre innenlands. Men flyselskapene må også jobbe for å bli mer bærekraftige, og regjeringen må legge til rette for å bygge bedre togtilbud i Norge, og knytte oss tettere til europeisk jernbane – slik at det er enklere å velge tog. Tenk om vi kunne hatt undervannstunnell til Danmark! Sånn som det er mellom Frankrike og England. Hadde det gått an, tror dere?

I believe we fly too much. Transportation make up a huge part of our emissions, but international flights isn’t included in national emission numbers, so it’s hard to tell just how much they add up to. I don’t believe norwegians will stop flying, and I believe flying has come to stay, but both part has to take some responsibility. We don’t need all those weekend trips, and we should choose the train whenever possible. But the airlines have to work towards more sustainable plane travel, and the government needs to make trains more available – and more efficient. It should be much easier to travel by train from Norway to Europe, and how cool would a tunnel between Norway and Denmark be? Like the one between England and France! Is that possible?

Hva tenker du er de tre viktigste tingene folk kan gjøre for miljøet?
What are the three most important steps people can take for the environment?

1) Å bry seg! 2) Å kutte engangsting som kopper, fat, bestikk, sugerør og handleposer – som fører til så ekstremt mye avfall og forsøpling. 3) La bilen stå.

1) Caring! 2) Stop using single use items like cups, cutlery, straws and plastic bags – that make up so much trash. 3) Don’t use the car as much.

Noen refleksjoner omkring minimalisme

Kommer du til å snakke om politikk og miljø, og hva du vil stemme?
Will you talk about politics and the environment, and what you’ll be voting?

Helt klart! Har en post om det her.

Of course! I’ve written about it here.

Har du det bra for tiden?
How are you?

Veldig! Skulle ønske jeg hadde enda mer tid til å skrive bloggposter og lage videoer og sånn. Har så mye jeg vil si.

I’m really good! I just wish I had even more time to work on my blog and social media. I have so much I want to say!

Hos meg går det unna mye eddik, lurer på om du har funnet sted det selger i større flasker?
I use a lot of vinaigre, any tips on where to buy lare quantities?

Jeg kjøper min fra tappekran hos Mølleren Sylvia! Du kan sikkert ta med så mange flasker du bare greier å bære og fylle opp. Om du ikke bor i Oslo ville jeg gått innom en velassortert matbutikk, eller en internasjonal matbutikk og sett om de har.

I buy mine in bulk at Mølleren Sylvia. Bring all the bottles you can carry and fill them up. If you don’t live in Oslo I’d go to a well stocked grocery shop, or an international food store, and do some browsing.

Jeg lurer på hva du tenker om økologisk vs. ikke økologiske produkter. Gjør du noen bevisste valg, og ut i fra hva? Hva tenker du?
What are your thoughts on organic/non-organic?

Økologi syns jeg er vanskelig, fordi det er så mye forskjellig informasjon om det. Jeg har ikke noe tro på at det er noe sunnere, og jeg tror heller ikke Helsedirektoratet lyver når de sier at mengden sprøytemidler vi får i oss gjennom maten er ufarlig. Men det jeg ser på som et problem er mengden sprøytemidler bønder må omgi seg med, og hvordan de påvirker økosystemet omkring gårdene.

Jeg tror det er i dokumentaren The true cost hvor det snakke som bomullsbøndene i India som blir utrolig syke av sprøytemidlene, og det er sånne ting som gir meg tro på økologi – særlig når det kommer til importerte matvarer. Jeg kjøper hovedsaklig matvarer og grønnsaker uten plast, men om jeg finner emballasjefritt OG organisk er det helt nydelig. Forsøker å handle denne kombinasjonen så ofte jeg kan (er ganske enkelt hos Mølleren Sylvia og Ekte Vare for eksempel), men det er ikke alltid lommeboka tillater det.

I find the topic on organic food difficult. There is so much information, and I have no idea who’s telling the truth. I don’t believe organic food is any healthier to consume than non-organic, but for the farmers who are forced to use a lot of pesticides I believe organic is a better choice. I shop mainly package free, but when I can afford it I’ll go for the package free AND organic choice. It’s quite easy to find, but the price tag ain’t always affordable.

Har du forsøkt å finne dopapir som ikke er pakket i plast?
Have you tried finding toilet paper not wrapped in plastic?

Ja! Men jeg har ikke funnet noe enda. Skal si i fra.

Yes! But I haven’t found anything yet. I’ll keep you posted.

Er det greit med bokser til oppbevaring i plast/deler i plast hvis en bruker det over mange år?
Is it ok to use plastic containers to store food if you keep them for many years?

Ja, jeg syns det. Det er stor forskjell på engangsplast, og flergangsplast. Jeg bruker matbokser i plast når jeg skal handle fisk eller ost for eksempel, fordi det blir for tungt å dra rundt på tunge glass. Skulle jeg gjort det hadde jeg nok droppa denne måten å handle på ganske kjapt, så da tillater jeg heller noen plastbokser. I alle fall frem til jeg har elbil.

Yes, I think so. Jars are too heavy to carry around when I shop for groceries, and I’d probably stop bringing them if I hadn’t allowed some plastic in my life. With that said I believe it’s quite a big difference between single use plastic and multible use plastic. So I’ll allow myself a few plastic containers. At least until I own an electrical car.

Kan du lage en liste over klesmerker og butikker som selger etiske klær uten mikroplast? Hva med sko?
Can you make a list of clothing lines and shops who sell ethical clothing, and shoes, with no micro plastic?

Oi! Det er en stor jobb! Jeg vil heller overlate den til appene Shop Ethical og Beat the microbead. Last ned dem, så er det enkelt å finne. Jeg fører fortløpende oversikt over etiske merkevarer her. Ellers har jeg skrevet mer om materialer du kan styre unna om du vil unngå mikroplast her.

Oh that’s a huge task! I’d rather recommend you download the Shop Ethical and Beat the microbead apps. I’ve also written about materials to avoid when avoiding micro plastics. You can find it here. It’s not yet translated, but the ingredients have aproximatly the same names in english, so you’ll probably be able to understand what’s there.

Puss med bambus produserer en miljøvennlig tannkost

Hvilken tannkrem bruker du som er uten mikroplast?
What tooth paste do you use, that has no micro plastics?

Akkurat nå bruker jeg en fra Urtekram, men den er ganske dyr. Solidox har mange som er uten mikroplast, og som er cruelty free – så skal kjøpe fra dem neste gang. Resirkuler pakken når den er tom.

Right now I use from from Urtekram, but it’s quite expensive. Next time I’ll opt for Solidox who has a lot of options that are both free from micro plastics and that’s cruelty free. Recycle the package when empty.

Kjøper du fortsatt drikke i flasker? Som juice, brus osv. Er det bedre å kjøpe på kartong eller plastflasker man panter?
Do you still buy bottled drinks like juice, soda etc? And is choosing a paper carton better than a plastic container you recycle?

Jeg kjøper det av og til, men vi har aldri vært folk som drikker veldig mye juice eller brus uansett. Jeg er litt usikker på kartong vs. plast, men har planer om å utforske det i løpet av høsten.

I’ll buy drinks occasionally, but we’re not really huge juice/soda consumers anyways. I’m not entirely sure wheter paper or plastic would be the better option, but I’m planning on finding out at some point this fall.

Har du alternativer til deodorant?
Do you have any alternatives to deodorant?

Jeg bruker en deodorant-stein fra Lush. Bea Johnson snakker om alum-stones som jeg er ganske nysgjerrige på. Jeg har også planer om å teste noen DIYs. Deo-steinen min funker sånn akkurat passe, men bør påføres et par ganger i løpet av dagen om du vil maskere lukt.

I use a solid deodorant from Lush. It’s ok, but you need to re-apply a few times during the day if you want to hide all odor. Bea Johnson uses alum stones which I’m quite intrigued by, and want to research more. I’m also planning on a few deo DIYs.

Kan du fortelle litt om hvordan livet litt var før, hvordan du fant ut om ZW, dine motivasjoner for å starte ZW, og hvor du står nå i forhold til dine verdier?
Can you tell about you pre ZW life, how you found ZW, your motivation, and how your values stand now compared to before?

Jeg hadde vel et ganske så vanlig liv. Handla whatever jeg ville ha i butikken, uten å tenke for mye på hva det var, eller hvordan det var produsert. Dette gjaldt både mat og klær. Shoppa ikke masse, men ble en del i løpet av en måned. Særlig etter at jeg begynte i fast jobb og plutselig hadde mye mer penger enn noen gang før.

Zero waste var noe jeg hadde hørt om for mange år siden, fordi jeg hadde sett Ted talken til Lauren Singer. Jeg syns det var kult, men tenkte ikke så mye mer på det. Men da jeg i januar i år prøvde å finne ulike måter å være mer miljøvennlig på ramla jeg over den igjen, og denne gangen ble jeg helt hekta. Har sikkert sett den ti ganger på noen få måneder.

Jeg føler jeg nå lever mye nærmere de verdiene jeg hadde i bunn, og ikke lenger tenker at én person ikke kan utgjøre en forskjell. Jeg forstår hvor viktig hvert lille valg vi tar i hverdagen er, og at for hver gang jeg velger alternativet som er litt bedre – så lider verden litt mindre.

I guess I lived a pretty regular life. I bought whatever I wanted at the grocery store, and did a good amount of shopping. Getting a job ment more money, and I’m quite good at spending money – so my consumption kind of increased a lot after landing that job.

Zero waste was something I’d heard of many years ago when I watched Lauren Singers Ted talk for the first time. I thought it was cool, but didn’t think any more of it. But then, when researching ways to be more environmentally friendly this january, I came across it again – and this time I really felt it was the right lifestyle for me.

Now I live much closer to my core values, and I no longer feel like one person can’t make a change. Every single one of our choices makes an impact, and everything I make a slightly better choice, the world suffers slightly less.

Har du noen tips til de som ikke har bulk shop tilgjengelig? 🙂
Do you have any tips for those of us who don’t have bulk food available?

Selvsagt! Det første jeg ville gjort om jeg skulle blitt mer etisk fra start NUH er å bytte ut plastposer med handlenett, bytte til bamustannbørste (kan bestilles på nett), kjøpe en gjenbrukbar kaffekopp og en stødig drikkeflaske. Så ville jeg satt meg inn i resirkuleringsregler for kommunen, og passet på at alt av matemballasje blir resirkulert riktig, i glass, plast og metall. Vær på alerten i butikken, og se etter grønnsaker som ikke er pakket i plast – norkse sesongvarer kommer ofte u-pakka. I tillegg har mange butikker tilbud på varer med kort holdbarhet – og jeg pleier alltid å titte innom der etter kupp. Man MÅ ikke være 100% zero waste for å adoptere tankegangen, og livsstilen. Gudene veit at jeg ikke er 100%.

Of course! Firstly I would replace plastic bags with cotton bags, order a bamboo toothbrush online, buy a reusable coffee cup and a good drinking bottle. Then I’d learn how to recycle correctly where I live, and make sure all packaging are recycled correctly. Be on the lookout at the grocery store; local seasonal food can often be found unpackacked in «normal» stores as well. Also look for foods that are discounted due to expiration dates. I often look for a good deal in that counter. You don’t have to be 100% zero waste to adopt the way of thinking, or the lifestyle. I’m certainly not.

Hei! Fulgt med en stund nå og lurer på om du vet hvor eller hvilke merker som selger bra etisk undertøy?
Hi! Can you suggest any brands who carry ethical underwear?

Jeg trodde ikke jeg visste om noen, men Studio Bazar selger jo Pansy! Etisk + økologisk bomull. Sjekk ut Studio Bazar her, og Pansy her.

I thought I didn’t know any, but then I saw that Studio Bazar carry the Pansy brand. Check Studio Bazar here, and Pansy here. Pansy make ethical underwear from organically grown cotton.

Hva savner du mest med livet før etisk og zero waste?
What do you miss the most about your pre zero waste, ethical lifestyle?

Å handle uten å tenke på samvittigheten.

Shopping without consulting my concience.

Har du noen gang tvilt på avgjørelsen om å gå så «all in»?
Have you ever doubted the decision of goin all in?

Nei. Det føles riktig, selv om å gå all in kommer til å ta tid. Både på grunn av research og fordi jeg trenger tilvenningstid.

No. It feels right. Although it will take some time before om all in, because of the time I need to research, and the time I need to ajust.

Hva slags reaksjoner har du fått fra familie og venner?
How does friends and family react

Stort sett er det veldig positivt. Noen vil alltids «krangle» om tall. Typ «men det krever jo også vann å vaske en kopp.» Jeg liker diskusjonene, og får alltid nye perspektiver, og lista over ting jeg må lære meg. Også er det gøy å høre at en og annen også adopterer nye vaner. Sånn som at sjefen min ikke lenger tør bruke pappkopp på kontoret.

All over it’s quite positive. Some always want to «argue» about the numbers. Like «but washing a cup also uses water». I enjoy the discussions, because they always leave me with new perspectives, and add to the list of stuff I need to research. But it’s always nice to hear when others adopt new habits. Like my boss who no longer dears to use disposable cups in our shared office.

 

7 Kommentarer

 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
  Rebekka sier

  Fin post! Men skal man ikke bruke kokosolje til å fjerne øyesminke???

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Svar
  • Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
   Stine Friis Hals sier

   Er det jeg har hørt :O Men på nettet finner jeg at det er ok. Så jeg vet ikke lenger hva jeg skal tro 🙁

   Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Svar
 2. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

  Du er utrolig flink til å svare, Stine. Likte denne posten skikkelig godt, tusen takk.

  Jeg håper elflyene er rett rundt hjørnet, og at togene blir prioritert fremover. Hadde vært innmari digg med lyntog til Oslo, haha. Og den tunnelen til Danmark… Why not? Det hadde vært fantastisk altså!

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Svar
  • Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
   Stine Friis Hals sier

   Elfly hadde vært noe! Eller hyper loop. Det ønsker jeg meg. Da kan jeg bo midt i skogen, og jobbe i byen. Hadde vært helt perfekt!

   Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Svar
 3. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

  For en fin post, med fine svar! En undervannstunnell til Danmark hadde virkelig vært på sin plass! Røtter (og også Ekte Vare tror jeg) selger eco leaf-dopapir som er pakket inn i komposterbar «plast» 🙂

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Svar
 4. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
  Maria sier

  Supre svar! Blir så inspirert!

  Ett lite tips: Rema 1000 selger nå tannbørster i bambus (Humble Brush).
  Bor i en liten by over 1t fra Oslo, og de har dem selv på min lokale butikk.
  Greit å slippe emballasjen ved postsending om man ellers ikke skal ha noe fra nettbutikken!

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Svar
  • Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
   Stine Friis Hals sier

   Ja! Det er så bra 😀 Digger at «vanlige» matbutikker får flere slike produkter tilgjengelige «utenfor allfarvei». Hihi <3

   Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Svar
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Legg igjen en kommentar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.