Mat
Kommentarer 1

Gjenbrukbar matoppbevaring

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Matoppbevaring trenger ikke være komplisert, og jeg har satt sammen en liste over gjenbrukbare emballasjeløsninger.
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 2697 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Matoppbevaring trenger ikke være komplisert, og jeg har satt sammen en liste over gjenbrukbare emballasjeløsninger.

Når du begynner å handle emballasjefri mat innser du raskt hvor mange glass og bokser du plutselig trenger. Du må planlegge litt mer, og huske å ta med alt du trenger av emballasje hjemmefra. Men jeg lover at når du først har fått det under huden kommer det til å gå helt bra.

Den vanskeligste jobben med å handle emballasjefritt er ikke å skaffe emballasje, men å finne ut hvor du får lov til å bruke den. Om du bor i Oslo har jeg en voksende oversikt her.

Gjenbrukbar matemballasje kan deles i to kategorier: den du handler med, og den du oppbevarer i. Noen ganger er de to den samme, men etter å ha drasset norgesglass rundt i ulike butikker fant jeg ut at det ikke er en god løsning. Ikke bare er de tunge, men de kan jo knuse også! Så jeg fant alternativer.

I tillegg til å kjøpe norgesglass og slikt i bruktbutikker har jeg tatt vare på en god del glass fra matbutikken, som det har vært ting som oliven eller rødbeter på. Hvordan du vasker, og fjerner lukt, fra matvareglass kan du lese mer om her.

Zero waste matoppbevaring, dette trenger du:

 • Luftette beholdere. De kan være i glass eller plast. Bruk dem til å oppbevare korn, mel, nøtter, sukker og andre tørrvarer i. Skaff beholdere i ulike størrelser, siden du antakelig kommer til å kjøpe ganske ulike mengder av de ulike varene.
 • Matbokser. Jeg har et lite lager i plast, som jeg bruker til å handle ost og fisk, og til å fryse for eksempel hjemmelagde kikerter eller salsa i. Disse boksene setter jeg rett i kjøleskapet eller fryseren når jeg kommer hjem.
 • Skåler og boller. Gjør det enklere å sortere i kjøleskapet.
 • Tøyposer. Til å kjøpe løsvektvarer, eller grønnsaker i. Utrolig mye mer praktisk enn å dra norgesglass til butikken. Hell tørrvarer på lufttette glass når du kommer hjem, og fordel grønnsaker i skåler i kjøleskapet – eller rett på kjøleskapshyllene.
 • Brødpose. Ha minst én stor tøypose til å handle brød i. Jeg får gjerne bakeren til å dele brødet i skiver, eller deler brødet i to når jeg kommer hjem. Da kan vi ta opp så mye vi trenger for en dag eller to, og unngå matsvinn. Jeg fryser brød i samme pose som jeg kjøper det i.
 • Papirposer. Du ender gjerne opp med en papirpose eller to når du handler i typiske zero waste butikker. Ta vare på dem, og ta med tilbake neste gang for å gjenbruke. Kan også brukes til å kjøpe smågodt i. Om du overfører varene til andre beholdere når du kommer hjem er det enklere å holde posene rene, og gjenbrukbare.
 • Eggekartong. Vi har en med plass til 6 egg, og en med plass til 10. Du får kjøpt dem der du kjøper egg i «løsvekt». Jeg setter eggekartongen rett i kjøleskapet, og passer på at den holder seg ren.
 • Bee’s wrap. Om du bruker en del plastfolie/plastposer til å oppbevare mat er bee’s wrap (eller vegansk variant) en bra erstatning. Vi bruker den mest til brød, og av og til pakker jeg med meg matpakke i det.

English

When you begin shopping package free you soon realize you need a small army of food containers. After the experience it is to drag heavy mason jars across town I soon realized I needed a better, and more light weight, solution.

These are the kinds of food containers I would recommend collecting:

 • Air tight glass or plastic containers for storing dry goods.
 • Lunchboxes for buying cheese, fish or meat.
 • Bowls for keeping the fridge organized.
 • Cotton bags for buying dry goods and vegetables.
 • Large, cotton bread bag for buying – and freezing – bread.
 • Paper bags. Reuse the ones you get at the store to buy candy or dry goods.
 • Egg carton. We have two: one for six eggs, and one for 10. You buy them wherever you get refill of eggs.

1 kommentar

 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

  Veldig hjelpsomt! Skal prøve å ta i bruk disse tipsene til høsten når jeg flytter inn i ny leilighet.

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Svar
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Legg igjen en kommentar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.