Zero Waste, Zero waste series
Kommentarer 5

Zero waste i Oslo

Her finner du mine beste triks, steder og butikker du må vite om for å leve zero waste i Oslo.. Fra matbutikkene jeg handler i, til hvor du får sminke i refill. Lista oppdateres etter hvert som jeg oppdager nye steder.

Hva er egentlig zero waste? Og hvorfor i alle dager vil jeg leve en zero waste-livsstil?

Mølleren Sylvia, Hegdehaugsveien 12

Min lokale matbutikk. Her får du økologisk, kortreist mat. I tillegg til alt du måtte ønske deg av korn, pasta, ris belgvekster, popcorn og frysetørrede bær i løsvekt. Rikt utvalg av kjøtt- og meierivarer og egg. I tillegg har de alle mulige tilleggsprodukter som gjør zero waste-hverdagen så enkel som mulig. Fra menskopp til gjenbrukbart kaffefilter.

Les mer om Mølleren Sylvia her.

Ekte Vare er en matbutikk og kafé på Sagene. Her finner du alt mulig av mel og ris, pasta, kikerter og slikt man trenger av tørrvarer. I tillegg kjøtt- og meierivarer og egg. De har en velassortert krydderhylle så du kan ta med egne glass eller poser og fylle med krydder.

I kafeen selger de de diggeste kanelsnurrene og paleokaker pluss kjempegod kaffe. De har økologiske grønnsaker og det du trenger til hus og hjem for å leve zero waste. De har også rengjøringsprodukter på tappekran. Ekte Vare har søndagsåpent, noe som er kjekt å ha i bakhodet. Både fordi det er kjekt med en etisk kafé å gå til, men også fordi man aldri vet hva slags cravings som dukker opp på søndager.

Les mer om Ekte Vare her.

Barbeco: en miljøvennlig grill

Gjenbrukbar parkgrill [reklame]

Oslo = grilling i parken fra mai til snøen kommer, men det er ganske kjipt å kjøpe, og kaste, engangsgriller i månedsvis. En stødig flerbruksgrill er derfor 100% nødvendig, og dessuten varmer den godt nok til å steke både pølser og burgere til en hel liten hær. Min er fra Barbeco, og du kan lese mer om den her.

Grenen: etisk og bærekraftig shopping, Olaf Ryes Plass 6

Grenen har ting som vesker, rengjøringsprodukter for hjemmet, spiselige engangsfat (ja, det fins!), snill solkrem og ikke minst: sminke i refill-forpakning. Jeg elsker de nye øyenskyggene mine, og bruker dem daglig.

Les mer om zao sminke og Grenen her.

 • Marie Solsvik

  Anbefaler også green spirit ved bogstadveien som selger mye zaosminke ++

  • Stine Friis Hals

   Takk! 😀 Må gå innom der en dag 😀

 • Anbefaler Røtter, de har en god del der 🙂 Og Life Foodstore Grünerløkka. Pluss Bondens marked 😀

  • Stine Friis Hals

   Røtter har jeg vært mye på 😀 Men de har ikke så mye emballasjefritt da. Men en god del i papp/glass 🙂 Gleder meg til Bondens Marked-sesongen er i gang igjen! <3

   • Ja, det var det jeg tenkte. At Røtter sikkert har en god del i papp og glass, slik som jeg husker det (en del år siden jeg bodde i området, haha).