Zero Waste
Kommentarer 10

Min egen Etsy-butikk

Etter at jeg publiserte denne oppskriften på hjemmelagde bomullspads skjønte jeg at dette er et produkt folk har bruk for, og gjerne ønsker seg gjenbrukbare varianter på. Jeg ble så glad for å se at folk er villige til å gjøre de små endringene som skal til for å bli mer miljøvennlige, bare de får noen verktøy eller produkter presentert.

Jeg har brukt hjemmelagde pads i noen måneder nå, og er superfornøyd. Kombinert med kokosnøttolje fjerner de sminke som bare det, og det å vite at jeg bare kan vaske og tørke dem når jeg er i ferd med å gå tom – fremfor å gå på butikken for å kjøpe flere – er en vedig fin ting.

Jeg syns det er kjempegøy å lage ting, men siden jeg tross alt ikke kan eie hundrevis av pads selv tenker jeg det er fint å selge unna. I første omgang kommer jeg nok til å opprette en Etsy-butikk, siden det er en enkel løsning for både meg som skal selge, og dere som (forhåpentligvis) skal kjøpe.

Mamma har hjulpet meg med å lage et mønster som er litt finere, og mer interessant, enn oppskriften som allerede ligger ute. Jeg syns de er sjukt fine, og kommer nok til å beholde noen selv.

De naturfargede, og de grå, er begge heklet i et økologisk bomullsgarn, og er vanlige sminkefjerne-pads. De er utrolig myke, og gode, og jeg har allerede delt ut noen til venninner til testing – og tilbakemeldingene har til nå vært gode. Siden de er laget i bomull er de også egnet for veganere.

Disse multicolor-padsene er heklet av et garn av både bomull og lin, noe som gjør dem stivere – og derfor godt egnet til å eksfoliere. Tenker å lage disse i en stor og en liten variant, slik at man både kan skrubbe kropp og ansikt.

Jeg gleder meg skikkelig til å få Etsy-butikken opp og stå. Det er en del praktiske ting som må på plass først, så jeg har ingen eksakt dato for når den åpner. Så stay tuned for detaljer.

Andre ting jeg har lyst til å lage er kjøkkenkluter, pledd, lin-servietter og kanskje luer. Jeg syns det er en egen sjarm ved å ha noe hjemmelaget, og jeg håper selvfølgelig at folk ønsker å kjøpe tingene jeg lager.

Jeg tenker at alle produkter bør komme i en gjenbrukbar bomullspose, som kan brukes til å handle frukt, nøtter, eller andre løsvektvarer. Men det blir først når jeg finner et bra stoff å sy av. Om noen har tips til hvor jeg kan kjøpe økologisk bomullsstoff i Oslo: si gjerne i fra!

Lurer også på hvor mange pads dere mener hver pakke burde inneholde. Jeg tenker 10 og 15, da kan man vaske en gang i uka, eller annenhver uke, avhengig av hvor mange man kjøper. Men om noen har innspill til andre antall tar jeg gjerne i mot.

Følg meg på:
Instagram: Stinefriis
Snapchat: Stinefriis
YouTube.com/stinefriishals

Dette med nettbutikk er helt nytt for meg, og jeg gleder meg sjukt masse til å se responsen! Ingenting hadde gjort meg mer lykkelig enn om jeg fikk uendelige snaps av folk som har byttet ut den tradisjonelle bomullsdotten med mine gjenbrukbare bomullspads.