Zero Waste
Kommentarer 15

En uke med søppel i et glass

Jeg måtte prøve zero waste-klisjeen med å samle restavfallet mitt i et glass. Etter en uke var det ikke alt for mye å vise frem.

Etter å ha sett at både Lauren Singer og Bea Johnson (alle zero wasteres største forbilder) samlet sammen rasket sitt i mange år, og så hvor lite det var, skjønte jeg at å leve zero waste er mulig – om man bare gir seg tid nok til å gjøre endringen.

Det krever definitivt mye research å finne ut hvordan man lever fullstendig zero waste. Og det krever en del skills jeg ikke har enda. For eksempel har jeg sjukt lyst til å lære å lage iskrem selv, så jeg ikke må kjøpe i små bokser fra butikken. Jeg har også lyst til å lage mitt eget pålegg, gro krydderplanter og strikke kluter. Alt blir, med tida.

I helga besøkte jeg Ekte Vare på Sagene, en økologisk dagligvare og kafé.

I løpet av den uka jeg samlet søppelet var det veldig mye jeg kunne la være å kjøpe – for slik å unngå avfallet. På matfronten var det alltids et alternativ uten plast, og på kafeer og restauranter er det bare å unngå take away og heller sette seg ned (mye mer avslappende, egentlig), for å unngå all plasten mat gjerne leveres i. Jeg hører at flere tar med seg metall-bokser til restauranter og får take away i dem – noe jeg har lyst til å prøve så fort jeg har noen slike bokser å ha med meg.

Jeg blir mer og mer overbevist om at det er mulig å leve zero waste. Særlig i Oslo. Og jeg gleder meg til å utforske butikker og muligheter enda mer.