Zero Waste
Kommentarer 1

London haul

Er det én ting jeg er rimelig stolt av å ha eliminert med sånn cirka 99% er det spontankjøp. Å gå i butikker for å se om jeg finner noe fint er ikke lenger en del av fritidsaktivitetene mine, og dermed sparer jeg meg for prosessen med å donere to poser klær en gang i måneden.

Men! Alle regler har et unntak. Mitt unntak er bøker. For dem får jeg virkelig ikke nok av. Jeg har en sånn rar følelse av at jeg plukker bøker som skal stå i hjemmet til mine hypotetiske barn, og har et ansvar for at de vil finne god litteratur, informative dokumentarbøker og underholdende barnebøker. Slik som jeg hadde glede av i min oppvekst. Jeg kunne stå i evigheter og se i bokhyllene våre, plukke ut bøkene, lese baksidetekster og vurdere hva jeg skulle lese.

Når du jobber i forlag er det ikke til å unngå at du ender opp med en del bøker. I tillegg studere Mikael litteratur, så vi er virkelig en fin, nerdete, bokduo.

London har flust med fine bokhandlere, og vi rakk innom et par av dem. Plukket også med meg noen pocketbøker fra flyplassen, og den litt eldre mannen bak kassa la dem varsomt ned på disken og sa «enjoy both books». Og jeg ble så rørt av det. For det virket som om han oppriktig ønsket at jeg skulle like selve lesingen. Skal tenke på han hver gang jeg ser de to bøkene i hylla. Og fortelle historien til de hypotetiske barna mine så klart.

  • martine (nouw.com/martineol)

    Kjøpte The Essex Serpent for noen dager siden selv! Hørt mye bra om den.