Zero Waste
Kommentarer 6

Søppelsortering

Det er på tide å huske noe mer enn telefonnummeret til kykelikokos.

Om du hadde barndommen din fordelt på 90- og 00-tallet husker du nok telefonnummeret til Kykelikokos. Jeg kan synge det i søvne, få det på hjernen i tide og utide. Men telefonnummeret er jo fullstendig uviktig informasjon. Det vi heller bør huske er søppelsorteringsspillet de hadde.

Flere enn meg som ringte inn for å forsøke å bli deltaker? Jeg ringte og ringte, men kom aldri gjennom. Det så så gøy ut! Dere husker det, ikke sant? Hvor en innringer skulle fortelle hvilken dunk all den ulike søpla skulle sorteres i?

Hver lørdag morgen lærte vi om kildesortering, kompost og miljøvennlig strøm. Enøk og hele den pakka der. I dag sitter det ikke like godt, men heldigvis sender Oslo Kommune ut et ark hvert år med oversikt over hva som skal i hvilken dunk. Rundt vasken vår står det alltid metall eller melkekartonger til tørk. Det ser ikke så pent ut, men det er nødvendig. Dessuten deltar Mikael i kartonglotteriet i håp om å spe på stipendet litt.

Jeg tenker at søppelsorteringsspillet fra Kykelikokos hadde gjort seg ekstremt bra som en app. Hvor vi kunne spilt, fått poeng OG lært om kildesortering samtidig. Da kunne jeg også fått oppfylt barndomsønsket om å være med i søppelsorteringsspillet.

Hadde aldri noen gang trodd jeg skulle blogge om søppel. Men.. her er vi altså. Sorter søpla di! Seriøst.