Bærekraft og kunnskap
Kommentarer 4

Zero waste?

Jeg blir ekstremt inspirert av zero waste-folk. Det er noe med livene deres som ser så kjekt ut. De slipper så mange bekymringer knyttet til husarbeid, raske handleturer etter jobb og søppelkriser ala Oslo vinteren 2016/2017.

Å gå 100% zero waste er ikke gjort over natta, og jeg er usikker på om det er et mål for meg. Men jeg er veldig klar på at jeg ønsker å redusere forbruket mitt – og dermed mengden med søppel som vi produserer i løpet av et år.

Dette krever planlegging, og tilrettelegging. Jeg har begynt å kjøpe inn glassbeholdere og ting for å oppbevare mat i, eller for å ta med til butikken og handle i løsvekt. Mer om det i morgen!

Ikke hørt om zero waste? Se filmene til Lauren Singer og Bea Johnson. De forklarer det hele på en veldig fin måte.

4 Kommentarer

 1. Liker så godt retninga videoblogginga di har tatt, Stine! Så spennende å følge med – særlig fordi jeg er ganske gira på å gjøre en del av det samme selv for tida. 😀

  • Stine Friis Hals sier

   Tusen takk <3 Godt å høre at det er mulig å følge med. Haha! Føler noen ganger at tankerekka mi er litt usammenhengende, og at jeg kanskje ikke får frem alt i helt riktig rekkefølge. Men jeg forteller jo mens jeg oppdager, og blir ganske spontant. Bare hekt deg på! 😀

  • Stine Friis Hals sier

   Takk! 😀 Jeg ble utrolig fascinert av dette med zero waste. Jeg har lyst til å se litt hvor langt jeg kan ta det, fordi jeg er nysgjerrig (og tross alt bor veldig nært en god del essensielle butikker, som gjør det hele mye enklere). Men jeg er overbevist om at hvis hver enkelt av oss bare adopterer en eller to prinsipper fra det (feks tøynett eller egen kaffekopp) så kan vi til sammen bidra mye 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.