DIY, Stil & skjønnhet
Kommentarer 9

DIY: Sminkefjerner av kokosolje

Egentlig er det litt teit å kalle sminkefjerner av kokosolje for en DIY, for du trenger ikke å lage noe sjæl. Du åpner boksen, graver ut litt olje med en skje, gnir i hendene til oljen smelter og gnir alt i ansiktet.

Abonner gjerne på YouTube-kanalen min! Det gjør meg sjukt glad. Du finner den her.

Jeg gnidde sikkert overdrevent lenge – fordi jeg dreiv og snakka med dere. Men tipper et minutt sikkert er nok. Pass på at du virkelig får løsnet all sminken, og vær forsiktig omkring øynene – så du ikke drar for hardt.

Edit: Fikk innspill på at man ikke bør bruke olje i øyeregionen, fordi det kan skade tårekanalene. Kommer tilbake til bra sminkefjerne-alternativ for øyne.

Nå har jeg forresten sett så mange zero waste-filmer på YouTube at det har klikka litt for meg. Jeg tror ikke zero waste er målet mitt, men jeg vil definitivt adoptere en god del prinsinpper og redusere emballasje og plast så mye som mulig. For altså: det havner 15 tonn med plast i havet hvert minutt. HVERT MINUTT. Det er faenmeg så sjukt det.

Men tilbake til poenget: det eneste du trenger for å lage sminkefjerner av kokosolje er kokosolje. Jeg troooor det må være extra virgin kokosnøttolje. Jeg gikk i alle fall for den. På boksen sto det at den kunne brukes eksternt og til matlaging. Liker ting som kan brukes til alt mulig. Sånn som bakepulver.

Har du DIY-et noen hudpleieprodukter noen gang? Eller har du tips til oppskrifter jeg kan prøve? Jeg er 100% gira på å prøve nye ting.

Kilder:

15 tonn med plast i havet (NRK P3)