Videoblogg
Kommentarer 2

Room tour

Velkommen til gjesterommet i Namsos!

Jeg bruker skamløst Namsos som fjernlager for alle tingene jeg håper å ha plass til i hjemmet mitt på et eller annet tidspunkt. Gitarer, CD-er og dvd-er er trygt plassert på det som nå er gjesterommet hos mamma. Jeg har hatt alle soverommene i det huset her, og bor nå på det minste av dem de gangene jeg er hjemme.

I kjelleren står noen arvestykker. En 100 år gammel pidestall (som tidligere har vært et stativ for å kjerne melk i) fra familiegården, et 20 år gammelt spisebord som har tilhørt foreldrene mine og sånt. Jeg liker å arve ting, og i Oslo har jeg et skatoll som også har stått på familiegården en gang i tida.

Å arve møbler er rimelig miljøvennlig, og er en av grunnene til at jeg liker det så godt. I tillegg er det fint å arve noe jeg vet mange familiemedlemmer har hatt før meg – og føler jeg låner ting jeg en dag skal gi videre til mine barn, og at jeg derfor må ta ekstra godt vare på dem.

Hver gang jeg er hjemom får jeg nøstet opp i litt flere eiendeler, kvittet meg med litt og tatt noen valg om hva jeg vil beholde. De gamle dagbøkene mine gikk i søpla i fjor sommer, og selv om det føles litt vondt var det også ganske befriende. Som å sette en strek over ei tid som har krevd for mye av sjela mi, og hatt for mye kontroll over meg.

For hver gjenstand jeg vurderer føler jeg at jeg finner tilbake til deler av meg selv som jeg hadde glemt eksisterte, og at alt er med å bygge en ny og bedre versjon av meg selv. En slags Stine 3.0, som kom seg sånn passe helskinna gjennom oppveksten i Namsos, har fått lært og erfare så utrolig mye gjennom utdanningsår i Oslo, og nå er klar for nye eventyr.

  • Liker veldig godt disse uformelle, hyggelige snuttene fra hjembyen din 🙂 Får spesielt gode assosiasjoner siden jeg var i Trøndelag for et par uker siden selv haha. Godt å se at det ikke bare er jeg som er litt nostalgiker når det gjelder gamle billetter og ting og tang hehe. Det er jo så gøy å finne frem igjen om noen år. Og det bringer absolutt tilbake mange minner på en litt annen måte enn bare bilder.

    • Stine Friis Hals

      Helt enig! Elsker å spare på sånne små ting. Det er tross alt de små øyeblikkene som er viktigst, og de små tingene blir representasjoner for alt mulig man har gjort og opplevd <3 Er veldig fint å få vist frem hjembyen min litt også! Skulle gjerne vist mer, men nå er jo ferien brått over 😮 Må ta det igjen til sommeren 😀