Bærekraft og kunnskap
Kommentarer 2

Etikk og miljø og sånn: et par dokumentarer

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Det fins en rekke dokumentarer om etikk, miljø, forbruk og alt sånt. Og dette er noen av mine favoritter.
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 2697 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Det fins en rekke dokumentarer om etikk, miljø, forbruk og alt sånt. Og dette er noen av mine favoritter.

Foto: Jakob Owens

Dokumentarer er en fin måte å lære på syns jeg. De gir et innblikk i et tema, på et nivå hvor jeg kan begynne å fatte interesse. Det fins en rekke dokumentarer om etikk, miljø, forbruk og alt sånt. Og dette er noen av mine favoritter. Alle ligger på Netflix.

Cowspiracy

Denne fikk meg til å spise mindre kjøtt, og bli mer observant på hvor kjøttet mitt kommer fra. Den tar for seg de enorme ressursene kjøttindustrien legger krav på, og ser blant annet på forskjellene mellom økologisk- og ikke-økologisk kjøtt. Den fikk meg virkelig til å forstå at kjøttforbruket vi har per i dag ikke er særlig bærekraftig.

Fed up

Sukker dere. Bidrar til så mye dritt. Særlig i USA. I Fed Up får vi et innblikk i sukker-lobbyistenes verden, og hvordan sukker ofte brukes til å erstatte fett i matvarer. Det er en ganske sprø verden.

Pandora’s promise

Vi veit alle at olje og kull snart må tilhøre fortida, og ikke kan være en del av fremtidens energiproduksjon. Men hva skal vi erstatte de fossile energikildene med? Kan atomkraft være en løsning? Alt jeg trodde jeg visste om atomkraft har vist seg å være skammelig feil, og all ny kunnskap startet med denne dokumentaren (og en lang samtale med min venninne Kaja).

Planet Earth/Planet Earth 2

Planet Earth har gitt meg en så enorm respekt på denne planeten som vi bor på, og det enorme plante- og dyremangfoldet vi har. Tenk så unikt det faktisk er, tenk så unike VI er! Om vi mennesker ønsker å overleve på denne planeten må vi passe på at det er beboelig her. Jeg er på jakt etter et sted hvor jeg kan se Planet Earth 2, men har så langt ikke funnet noe. Om noen har tips: si i fra!

Herregud, nå fikk jeg lyst til å se alle disse på nytt. Tror jeg må gjøre det. Trenger en liten oppfrisking.

Mikroplast og hvordan unngå det

Foto: Amy Humphries

Plasthvalen

Plasthvalen på NRK tar for seg hvor problematisk plast er for havet, i kjølvannet av at en hval med tarmene fulle av plast skylte på land i Bergen.

Les mer om hvilke tanker jeg sitter igjen med etter å ha sett dokumentaren her.

The true cost

Jeg syns denne er alt for lang, og jeg er overbevist om at de kunne fortalt historien bedre om de hadde kuttet litt i den. The true cost er uansett en opplysende dokumentar om menneskene som lager klærne vår, og konsekvensene av fast fashion.

Before the flood

Leonardo DiCaprio reiser rundt i verden for å se hvordan ulike nasjoner og mennesker jobber for å reversere klimaendringer, og skape fornybare energikilder.

An inconvenient truth

Al Gore legger frem bevisene. Han går gjennom alle mulige data som vider hvordan mennesker påvirker klimaet på jorda. Oppfølgeren An inconvenient truth 2: An inconvenient sequel er ute nå, og jeg gleder meg sjukt til å se den. Der får vi blant annet se innsiden av Parisavtalen, og hvordan Trump er en trussel mot den historiske avtalen.

What the health

Dokumentaren tar for seg hvordan å spise animalske produkter (visstnok) påvirker helsa vår. Jeg syns dette er en veldig kontroversiell, og ensidig, dokumentar, men uansett verdt å se.

Chasing coral

Kanskje en av de beste klimadokumentarene jeg har sett. Les mer om den her.

Chasing ice

Isbreer er en av de tydeligste symbolene på klimaendringer vi har, og derfor dro et team med fotografer ut for å dokumentere dem over flere år – for å vise hvor mye de går tilbake. En utrolig vakker dokumentar. Må huske å se den tilhørende Ted-talken snart.

A plastic ocean

Jeg blir helt sprø av å tenke på hvor mye plast som er i havet. Du kan lese et av mine mange innlegg om temaet her.

A plastic ocean er en utrolig øyeåpnende dokumentar, og den ligger på Netflix.

2 Kommentarer

 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

  Anbefaler også The Human Experiment! Handler om giftstoffer i plast

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Svar
  • Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803
   Stine Friis Hals sier

   Ooh! Lurer på om jeg kanskje har sett den?? Må dobbeltsjekke :O Føler det er mange jeg har sett, men som bare har stått på i bakgrunnen – og som jeg bør se på nytt for å få dem ordentlig med meg. Haha!

   Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Svar
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Legg igjen en kommentar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/6/3/stinefriis.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.