Etisk 2017
Kommentarer 14

En ny start

Etisk 2017

I ganske lang tid har jeg irritert meg over at bloggen min ser helt lik ut som alle andre. Hvit, med sort skrift. Rent, enkelt, minimalistisk og alt det der. Men det er ikke sånn jeg er. Jeg er ikke minimalistisk. Ikke på den måten.

Jeg er rotete, kaotisk, engasjert, full av ideer, ambisjoner. Jeg er ustoppelig og full av energi. Og det føltes så rart at min internett-tilstedeværelse skulle være så ren og pen. For den representerte ikke meg. Jeg er så lei av å begrense meg. Pakke vekk hvem jeg er visuelt, fordi jeg er redd for at andre ikke skal like de tingene jeg liker. For en idiotisk frykt.

Sakte har jeg begynt å endre uttrykket mitt på nettet. Fra det jeg følte andre ville se, til hva jeg ville dele. Og det er der den store forskjellen ligger føler jeg. Om du skal lykkes på nettet, altså. Å dele det du vil dele, og ikke det andre vil se. For uten troverdighet er ikke vi internett-mennesker noen ting.

Hva skal denne bloggen være?

Jeg har stilt meg selv det spørsmålet så ofte.

Tidligere delte jeg en del om sosiale medier, og innholdsproduksjon. Men det er ikke det jeg ønsker å skrive om her inne nå. Fordi jobben min er å drive med sosiale medier kommer jeg fortsatt til å dele synspunkter og meninger omkring reklame og markedsføring. Men det blir på Facebook, og ikke blogg.

Denne bloggen kommer til å vri seg mer og mer mot prosjektet jeg kaller Etisk2017. Jeg er nemlig drit lei av å se bloggere som shopper til de stuper, deler hauls hvor de har kjøpt ting uten å se på dem – fordi det er så gøy å shoppe, og ukritisk deler sminketips uten å vite hvordan produktene er produsert.

Å endre forbruksvaner er ikke gjort over natta, men denne bloggen (og ikke minst YouTube-kanalen min!) skal dokumentere veien mot et mer bærekraftig liv.

Det er en slags revolusjon mot livsstilen jeg har hatt til nå. Og om jeg skal kunne gjøre en så stor endring i livet måtte det visuelle henge med også.

Jeg skal fortsatt legge ut film hver dag på YouTube. Noen av dem havner her på bloggen, men ikke alle. Så det lønner seg å følge kanalen. På bloggen kommer jeg til å dele støttemateriale, utdype mer, linke til andre bra folk på nettet og generelt dele ting jeg liker.

Nå er dette innlegget langt nok. Jeg gleder meg til en ny start.

PS: Tilgi eventuelle barnesykdommer som denne bloggen måtte ha. Jeg er ikke verdensmester i CSS.