Stil & skjønnhet
Kommentarer 8

Fair & square: etiske basisklær

Basisklær er ikke veldig enkelt å kjøpe second hand. De er vanskelige å finne, og er gjerne i rare passformer eller slitte. Da er det bra vi har merker som Fair & Square!

Fair & square er en klesprodusent med ambisjon om å endre tekstilbransjen.

Endrer tekstilbransjen

Det som gjør dette prosjektet litt mer gjennomførbart er Fair & Square – et helt nytt klesmerke som har planer om å endre tekstilbransjen. De tar ansvar for hele næringskjeden sin. Fra lokaler til ansatte og materialer. De ansatte har rettferdig lønn, rettferdige arbeidstimer og trygge arbeidslokaler. Fabrikken deres er åpnet i Kina, og har fire ansatte. De er fullstendig åpne omkring alt de driver med, og har som mål at innen fem år skal de ikke trenge underleverandører, men kunne veve, farge og produsere råvarer selv. Du finner mer informasjon om dem her.

Fair & square er en klesprodusent med ambisjon om å endre tekstilbransjen.

Nettbutikk

I januar åpnet Fair & Square nettbutikk, og de begynner vel allerede å gå tom for varer. Jeg bestilte t-skjorte i forhåndssalget, og fikk den på høsten i fjor. Og OMG for et fantastisk plagg det er! Jeg har aldri hatt et plagg som er så mykt, og som har så fin innsvinget midje. Jeg pleier å styre unna innsvingte klær fordi de aldri ser bra ut, men her.. bare vent til du får skjorta i posten sier jeg! Vil bo i den.

Fra nå av kommer basisklærne mine til å være fra Fair & Square, og jeg gleder meg til å se hvilke flere produkter de skal produsere. Jeg krysser særlig fingrene for undertøy og sokker – for jeg aner ikke hvor jeg skal kjøpe det nå.

Fair & square er en klesprodusent med ambisjon om å endre tekstilbransjen.

Du kan følge Fair & Square på Instagram for å se hverdagen i fabrikken. Og besøke nettbutikken deres her.

 

Alle bilder er skjermdumper fra Fair & Square.