Inspirasjon
Kommentarer 1

#kvinnerinn

Når vi går til valg stemmer vi frem de menneskene som skal representere oss de neste fire årene. I år er det kommunene som får nye representanter. Som skal jobbe for at du og jeg får en bedre hverdag, og ivareta våre interesser.

Om representantene våre faktisk skal representere oss må de reflektere samfunnet. Det betyr at vi trenger unge, gamle, fattig og rik, innvandrere og innfødte. Og vi trenger både menn og kvinner. I dag er kun 22% av ordførerne våre kvinner, og det er klart det blir skjevt når det er sånn! Av de 2521 listetoppene er bare 773 kvinner!

Hjemkommunen min Namsos kan nå få sin første, kvinnelige ordfører, og i år er jeg trist for at jeg ikke har stemmerett der – så jeg kunne vært med på å krysse henne inn. Istedet bruker jeg stemmeretten min i Oslo for å jevne ut kjønnsbalansen litt. De siste fire årene har jeg selv vært vara (!) for SV i Namsos. Og det var kult å høre hvor mange bekjente som hadde krysset på mitt navn, fordi de ville ha meg inn. Jeg fikk ikke nok kryss, men ble veldig overrasket over å få nok til et lite verv – til tross for at jeg var langt nede på lista.

Kryss inn kvinnene! Hver stemme teller, og hvert kryss bringer oss nærmere et mer balansert politisk Norge!

Jenny Jordahl har laget en rekke fantastiske illustrasjoner du kan ha på Facebook, Instagram eller printe ut og ha på kjøleskapet. Og den alltid like gode Susanne Kaluza har dratt i gang kampanjen #kvinnerinn.

Bruk stemmeretten din og vær med å gjøre en forskjell!